Virginia Üniversitesi’nde 25 kişi gözaltına alındı

Virginia Üniversitesi’nde 25 kişi gözaltına alındı

ABONE OL
17:54 - 05/05/2024 17:54
Virginia Üniversitesi’nde 25 kişi gözaltına alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Güney California Üniversitesi’ndeki Filistin yanlısı protestocular polisin kuşatması ve uyarısının ardından kampüsteki protesto çadırlarını Pazar sabahı erken saatlerde terk etti. Virginia Üniversitesi’nde ise 25 kişi gözaltına alındı.

Güney California Üniversitesi yönetimi, kampüs güvenlik yetkililerinin Los Angeles Polis Teşkilatı’nın desteğiyle alanı boşaltacağını açıklamıştı.

Bunun ardından polis sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda, kampüsteki protestoculara çadırların terk edilmemesi halinde gözaltına alınabilecekleri uyarısında bulundu.

Kampüste yaşananları aktaran gazeteci öğrencilerin yaptığı canlı yayınlarda alanın boşaltıldığı ve polisin de geri kalan protestocuları uzaklaştırmak ve alana girişi engellemek için bir hat oluşturduğu görüldü.

Önümüzdeki günlerde Los Angeles kampüsünde mezuniyet törenleri ve etkinliklerinin başlaması planlanıyor.

Güney California Üniversitesi’nde 24 Nisan’da 93 kişinin gözaltına alınmasının ardından protestocular çadır kurmuştu.

Özel bir üniversite olan Güney California Üniversitesi’nde yönetim Filistinliler için desteğini ifade eden Müslüman bir öğrencinin mezuniyet konuşmasını Nisan ayında iptal etmiş, yönetim bazı tehditlerin ardından güvenlik kaygıları sebebiyle bu kararı aldığını belirtmişti. Bazı Yahudi gruplar bu öğrencinin konuşmacı olarak seçilmesini eleştirmişti.

Virginia Üniversitesi’nde 25 kişi gözaltına alındı

Virginia Üniversitesi’nde ise Cumartesi günü polis kampüsten çadırları kaldırmayı reddeden Filistin yanlısı göstericilerle çatıştı; 25 kişi gözaltına alındı.

Charlottesville’deki kampüste göstericiler Cuma günü okulun kilisesi dışındaki çimlik alanda toplandı. Üniversite yönetimi göstericilere kampüste kurulan çadırların okul politikasını ihlal ettiğini bildirerek alanın boşaltılmasını istedi.

Virginia Üniversitesi Rektörü Jim Ryan, üniversite ile bağlantılı olmayan ve güvenlik endişesi yaratan bazı kişilerin kampüsteki protestolara katıldığını öğrendiklerini belirtti.

Üniversite yönetimi Virginia Eyaleti Polisi’nden de destek talep etti. Cumartesi sabahı kampüste gerilim tırmandı.

Göstericilere müdahale eden polis 25 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan göstericilerin kaçının öğrenci olduğu ise net değil.

Michigan Üniversitesi’ndeki göstericiler ise mezuniyet törenleri sırasında savaş karşıtı sloganlar atıldı.

ABD’de şimdiye kadar 60’tan fazla üniversite kampüsündeki Filistin yanlısı gösterilerde 2 binden fazla eylemci gözaltına alındı.

İlk olarak New York’taki Columbia Üniversitesi’nde başlayan ve diğer okullara yayılan protestolarda polis gözaltına alınan bazı kişilerin üniversite bağlantılı olmadığını belirtiyor.

Protestocu öğrenciler okullarının İsrail ve onunla bağlantılı olan şirketlerle maddi ilişkinin kesilmesini talep ediyor.

VOA tarafından geçilen Güney California Üniversitesi kampüsündeki protesto çadırları kaldırıldı, Virginia Üniversitesi’nde 25 kişi gözaltına alındı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Güney California Üniversitesi kampüsündeki protesto çadırları kaldırıldı, Virginia Üniversitesi’nde 25 kişi gözaltına alındı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Güney California Üniversitesi kampüsündeki protesto çadırları kaldırıldı, Virginia Üniversitesi’nde 25 kişi gözaltına alındı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.