Berlin`den İstanbul Cemevi`ne maddi yardım

Berlin`den İstanbul Cemevi`ne maddi yardım

ABONE OL
17:56 - 05/05/2024 17:56
Berlin`den İstanbul Cemevi`ne maddi yardım
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yapımı devam etmekte olan İstanbul Cemevi’nin yeni üniteleri için Başkent Berlin’de dostluk ve dayanışma gecesi düzenlendi.

Geceye katılan Berlinli işinsanları ve vatandaşlar yapımı devam etmekte olan İstanbul Cemevi’nin yeni üniteleri için maddi destekte bulundular.

Sunumunu Cemevi Vakfı ikinci başkanı ve sanatçı İlknur Kaplan’ın üstlendiği ve ‘Bu davet bizim’ başlığı altında düzenlenen ‘İstanbul Cemevi Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Dostluk ve Dayanışma Gecesi, Solvo Suites Otel’de yapıldı.

Gecenin anlamlı açılış konuşması ve duasını Alevi Dedesi ve uzun yıllar Berlin Brandenburg Kapısı önünde ’23 Nisan Şenlikleri’ni düzenleyen ekibin başkanı Berlinli işınsanı Rıza Şahin gerçekleştirdi.

Dayanışma ve destek gecesine katılanlar arasında İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İstanbul Cemevi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Gazi Arslan, Türk halk müziği sanatçıları ve Almanya’nın değişik bölgelerinden konuklar da vardı.

İstanbul Cemevi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Gazi Arslan yaptı konuşmada İstanbul Cemevi hakkında detaylı bilgiler verirken, yapımı süren yeni üniteler için maddi desteğe ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Geceye Yeşiller Partisi Almanya eski milletvekili Özcan Mutlu, Berlinli işinsanları, başta TDU Başkanı ve Kaplan Döner’in kurucusu ve sahibi Remzi Kaplan, EUROGIDA Genel Müdürü Celal İrgi, Möbelland’ın kurucusu ve sahibi Veli Tüfekçi ile Weinhandel ToSUN Getränke’nin sahibi Ahmet Tosun, Can Vital Gündüz Bakımevi’nin kurucusu ve sahibesi Ayten Aslan ile TDU Başkan Yardımcısı ve basın sözcüsü Doğan Azman, Türkiye’den de çok sayıda konuk katıldı.

Dostluk ve dayanışma gecesi İstanbul Cemevi’nin yeni üniteleri için maddi destekte bulunan konuklara teṣekkür ve onur plaketlerinin verilmesinin ardından müzikli eğlence ile devam etti.

Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.