SPD’li Arif Taşdelen: Bu kadar israf kabul edilemez!

SPD’li Arif Taşdelen: Bu kadar israf kabul edilemez!

ABONE OL
14:36 - 05/05/2024 14:36
SPD’li Arif Taşdelen: Bu kadar israf kabul edilemez!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bavyera Milletvekili SPD’li Arif Taşdelen, Başbakan Söder’i eleştirdi, “bu kadar israf kabul edilemez” dedi.

Bavyera eyalet parlamentosu şu anda eyalet hükümeti tarafından sunulan 2024 ve 2025 çifte bütçe taslağı üzerinde görüşüyor. Bu taslakta eyalet hükümeti, Söder’in halkla ilişkiler çalışmaları için yılda toplam 1,8 milyon avro, yani yaklaşık bir milyon avro planlıyor. Bilgi ve temsil giderleri için yaklaşık beş milyon avro. SPD’nin yaptığı bir araştırmada, Devlet Şansölyeliği’nin yalnızca Söder’in fotoğrafçılarına yılda yaklaşık 220.000 avro harcadığı ortaya çıktı.

Konu ille ilgili konuşan Bavyera Milletvekili SPD’li Arif Taşdelen şunları söyledi:

BU KADAR İSRAF KABUL EDİLEMEZ

„ Sayın Başbakanımızın kendini tanıtması için vergi mükelleflerinin paralarının bu kadar israf edilmesi kesinlikle kabul edilemez. Vergi paralarının ne kadar gevşek yönetildiğini görünce giderek daha fazla insanın siyasete olan güvenini kaybetmesi beni şaşırtmıyor. Bay Söder halkla ilişkiler çalışmasının CSU fonları tarafından finanse edilmesini memnuniyetle karşılıyor, ancak Bavyeralı vergi mükellefleri tarafından değil!

Vergi mükelleflerinin parasının akılcı kullanımını sağlamak amacıyla, SPD parlamento grubu olarak biz, bütçe komitesine Başbakan’ın büyük halkla ilişkiler harcamalarının azaltılmasını öngören üç değişiklik sunduğunu belirten Arif Taşdelen, halkla ilişkiler ve temsil maliyetlerinin giderek artan maliyetlerinin 5 milyon Euro’nun üzerinde azaltılmasını talep ediyoruz “dedi.

KREŞLERE YARDIM

Taşdelen şöyle devam etti:

“Bu beş milyon avro daha sonra her avroya acil ihtiyaç duyulan kreşlere ve okullarımıza makul bir şekilde yatırılabilir. Bu, vergi harcamalarından yalnızca Başbakan Sözer’in değil, Bavyera vatandaşlarının da yararlanacağı anlamına geliyor.”

Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.