Hakim Trump’a para cezası verdi hapis cezasına da kapıyı açık bıraktı

Hakim Trump’a para cezası verdi hapis cezasına da kapıyı açık bıraktı

ABONE OL
12:14 - 21/10/2023 12:14
Hakim Trump’a para cezası verdi hapis cezasına da kapıyı açık bıraktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski Başkan Donald Trump’ın dolandırıcılıkla yargılandığı New York’taki davaya bakan Hakim, Trump’a kısıtlama kararını ihlal ettiği gerekçesiyle para cezası verdi, ileride hapis cezası verebileceğini de kaydetti.

Hakim Arthur Engoron Trump’a 5 bin dolar para cezası verdi.

Cezanın nedeni Trump’a davayla ilgili konuşmasına ve sosyal medya paylaşımlarına getirilen kısıtlama kararının ihlali.

Hakim Engoron, Trump’tan kaldırılmasını istediği bir sosyal paylaşımının sosyal medyadan silindiğini ama Trump’a ait internet sitesinde hala durduğunu belirtti.

Hakim Arthur Engoron kısıtlama kararının yine ihlal edilmesi durumunda Trump’a hapis cezası verebileceğini belirtti

Hakim, tahrik edici yalanların ciddi fiziksel zararlara neden olabileceğini belirtti ve sanığa hapis cezası verebileceğini kaydetti.

Trump’ın avukatı Christopher Kise Trump adına özür dilefi ve bunun yanlışlıkla yapılan bir hata olduğunu, paylaşımın sosyal medyadan silinmesine rağmen, kapmanyanın internet sitesinden silinmesinin unutulduğunu belirtti.

Hakim Engoron, gelecekte kısıtlama kararının isteyerek ya da istemeyerek ihlal edilmesi durumunda sanığın daha sert cezalarla karşı karşıya kalacağını, bunun daha fazla para cezası olabileceği gibi hapis cezası da olabileceğini söyledi.

Trump ve bazı aile üyeleri dolandırıcılık, iş kayıtlarında sahtekarlık, yanlış mali bildirimlerde bulunmak ve komployla suçlanıyor.

New York Savcısı Letitia James 250 milyon dolar para cezası ve Trump’ın işlerine kısıtlama getirilmesini istiyor.

Jüri olmayan davada Hakim Engoron’un yapıldığını belirttiği dolandırıcılığın neden olduğu zarar belirlenmeye çalışılıyor.

New York’taki dolondırıcılık davası Trump’ın federal ve eyalet bağlamında karşı karşıya olduğu davalardan sadece biri.

VOA tarafından geçilen Hakim Trump’a para cezası verdi hapis cezasına da kapıyı açık bıraktı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hakim Trump’a para cezası verdi hapis cezasına da kapıyı açık bıraktı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hakim Trump’a para cezası verdi hapis cezasına da kapıyı açık bıraktı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.