Gazze’den bir grup Türk vatandaşı daha tahliye edildi

Gazze’den bir grup Türk vatandaşı daha tahliye edildi

ABONE OL
16:06 - 18/11/2023 16:06
Gazze’den bir grup Türk vatandaşı daha tahliye edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre, Gazze’den 44 Türkiye ve KKTC vatandaşı daha Refah Sınırı Kapısı üzerinden Mısır’a geçiş yaparak tahliye edildi.

Türkiye, diğer ülkelerle birlikte Gazze’den kendi ülke vatandaşlarının tahliyesine devam ediyor. Bu çerçevede 18 Kasım Cumartesi günü de 44 kişi daha Mısır’a geçiş yaptı. Daha önce de 30 Türk vatandaşı benzer şekilde Gazze’den tahliye edilmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, “Tahliye bekleyen vatandaşlarımız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları ve aile yakınlarının Mısır üzerinden ülkemize getirilebilmelerini teminen girişimlerimiz bir süredir devam etmekteydi. Bu çerçevede, bugün (18 Kasım) Refah Sınır Kapısı’ndan geçen 44 kişi öğle saatlerinde Mısır’a ulaşmıştır. Sayının gün içinde artması muhtemeldir.Sınırda diplomatlarımızca karşılanan sözkonusu grup, önce Kahire’ye getirilecek ve buradan havayoluyla ülkemize intikal edecektir” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının tahliye işlemlerinin süreceğini açıkladı.

Keçeli, bir yandan Türk vatandaşlarının tahliyesi sürerken diğer yandan Filistinli yaralıların da tedavi için Türkiye’ye getirilmeye devam etmeleri için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

VOA tarafından geçilen Gazze’den bir grup Türk vatandaşı daha tahliye edildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gazze’den bir grup Türk vatandaşı daha tahliye edildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gazze’den bir grup Türk vatandaşı daha tahliye edildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.