Filistin Yönetimi Lideri Abbas’tan 7 Ekim sonrası Türkiye’ye ilk ziyaret

Filistin Yönetimi Lideri Abbas’tan 7 Ekim sonrası Türkiye’ye ilk ziyaret

ABONE OL
13:14 - 05/03/2024 13:14
Filistin Yönetimi Lideri Abbas’tan 7 Ekim sonrası Türkiye’ye ilk ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gazze Şeridi’nde Ramazan ayı başlamadan ateşkes sağlanması arayışları sürerken, Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas bugün Türkiye’ye geliyor.

Abbas Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşecek ve ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Mahmud Abbas Türkiye’ye en son Temmuz 2023’te gelmişti.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırması ve hemen ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana ilk kez Türkiye’yi ziyaret edecek olan Abbas’ın gündeminde, Gazze’de bir an önce ateşkes sağlanması var.

Ankara’nın, adil ve kalıcı barışın tek yolunun 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti’nin kurulmasıyla mümkün olabileceğini görüşmede bir kez daha vurgulaması bekleniyor.

Reuters haber ajansına konuşan bir Türk diplomatik kaynak, Abbas ile Erdoğan’ın, Türkiye’nin Gazze’ye insani yardım ulaştırma çabalarını ele alacağı bilgisini verdi.

Diplomatik kaynak, Erdoğan ve Abbas’ın Gazze’deki son gelişmelerin yanı sıra Batı Şeria’daki durumu da görüşeceklerini söyledi.

Kaynak, “Türkiye, İsrail’in saldırılarının başlamasından bu yana Mısır ile koordinasyon halinde Gazze’ye kapsamlı insani yardım ulaştırıyor. Bu kapsamda Abbas ile yapılacak görüşmelerde insani yardım operasyonları da ele alınacak” dedi.

Türkiye, Gazze saldırıları nedeniyle İsrail’i sert bir dille eleştiriyor ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in “soykırım suçlamasıyla yargılanması” yönündeki girişimleri destekliyor.

NATO üyesi Türkiye, Batılı müttefiklerinin ve bazı Körfez ülkelerinin aksine, Gazze’yi yöneten ve 7 Ekim’de İsrail’in harekâtına neden olan saldırıyı gerçekleştiren Filistinli militan grup Hamas’ı “terör örgütü” olarak görmüyor.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail sınırını aşarak yaptığı saldırılarda 1200 kişi ölmüş, 200’den fazla kişi de rehin alınmıştı.

Hamas kontrolündeki Gazze’deki sağlık yetkililerine göre ise İsrail’in başlattığı misilleme saldırılarında Gazze Şeridi’nde şimdiye kadar çoğu çocuk ve kadın 30 bin 500 kişi öldü.

VOA tarafından geçilen Filistin Yönetimi Lideri Abbas’tan 7 Ekim sonrası Türkiye’ye ilk ziyaret haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Filistin Yönetimi Lideri Abbas’tan 7 Ekim sonrası Türkiye’ye ilk ziyaret haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Filistin Yönetimi Lideri Abbas’tan 7 Ekim sonrası Türkiye’ye ilk ziyaret haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.