EYT MAĞDURLARI İÇİN PKK NE DÜŞÜNÜYOR?

ABONE OL
20:02 - 04/01/2021 20:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ya da asgari ücret zammını yeterli buldu mu PKK?!

Çıkıp bir açıklama yapsınlar. Açıklamayı da en yetkili ağızlardan biri yapacaktır doğal olarak.

Abdullah Öcalan EYT mağdurları konusunda fikirlerini açıklasın. Bu açıklamanın iki yolu olabilir. Ya mektup yazacak, gönderecek yayın kuruluşlarına.

Ya da kardeşi Osman Öcalan çıkıp TV kanallarında konuşacak.

Olay bu kadar basit. Öcalan EYT mağduru olmuşsa daha içten konuşur. Belki emekçilerin düşük asgari ücret almasına da karşıdır.

Kimse bu açıklamaya tepki göstermez, hiç düşünmeyin.

Dava bile açamazsınız, ifade özgürlüğü içinde fikirlerini söylediği için.

Siyasi tepki Hükümetten gelemez.

Ülkeyi yönetenler Abdullah Öcalan tarafından EYT için yapılacak açıklamaya tepki veremezler. Tepki verseler, bu nasıl perhiz deyip ayıplayan çok olur.

2019 seçimlerinde Osman Öcalan TRT ye çıkıp fikirlerini söylemedi mi?

“Ekrem İmamoğlu Kürtlere ciddi bir mesaj vermedi. CHP’nin Kürtler için hiçbir ciddi projesi yoktur, CHP Kürtlere hiçbir zaman yakın olmadı” deyince, hükümetten ses çıkmadı.

“TRT Osman Öcalan’ı TV’ye çıkartarak terör örgütü propagandası yapmıştır” diyerek, TRT’nin yayınları ile ilgili Meclis’e araştırma önergesi verildiğinde, önergeyi hükümet reddetti.

Dava konusu olunca, yargı gereken cevabı vermekte gecikmedi. İfade özgürlüğü içindedir ve terörü övmeden konuşma yapmıştır gibi açıklamalarda bulundu. TRT içinde haber verme özgürlüğü kapsamındadır gibi açıklamalarda bulundu.

Şimdi demek ki Osman Öcalan EYT hakkında fikri var ise çıkıp anlatabilir bu ülkede.

2019 seçimlerinde PKK elebaşı Abdullah Öcalan bir mektup yazıp;

” Bu çerçevede HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır.” diyerek  HDPyi hükümetin karşısında muhalefet ile bir olmamaya çağırmıştı hatırlarsanız.

Bu mektubu medya aracılığı ile tüm ülkeye duyuruldu. Peki seçim politikası hakkında açıklamalar yapabiliyor ise Öcalan, asgari ücret hakkında bir mektup gönderse de fikirlerini bizlerle paylaşsa kim karşı çıkabilir ki?

Hükümetin bu konuya bir itirazı olacağını zannetmiyorum. Seçimlerde açıklamalara karşı gelmeyen hiçbir siyasi şimdide konuşamaz. Seçim öncesinde “susturun şu adamı “diyememişseniz seçmen olarak sizin de bir şey söylemeye hakkınız yok. Yargı desen, zaten “ifade özgürlüğü “kapsamında bakmış olaya ve suçu ne olursa olsun terörü övmüyorsa konuşabilir demeye getirmiştir konuyu.

Osman Öcalan TRT ye çıkınca Erdoğan, ” TRT Kürdi’deki arkadaşlarımız hassasiyetleri göz önünde bulundurarak adımları atarlar ve buna göre de adımlarını atmışlardır” dedi. Ben bu açıklamada bir itiraz göremedim doğrusu.

Abdullah Öcalan seçim için mektup yazınca, Hükümetin bu konuya da net bir itirazı olmamıştır.

Şimdi en yakın zamanda PKK adına Abdullah Öcalan’ı EYT konusunda açıklama yapmaya çağırıyorum. Yavaş yavaş gündemi değerlendirmek için bir köşe yazmaya da başlayabilir. Diploma filan yok diye üzülme bizim Memlekette çok sorun olmuyor zaten.

Gerçi Tapu ve Kadastro Meslek Lisesinde okuyup, Diyarbakır’da kadastro memurluğu yapmış birisine kim neyi sorabilir ki? Daha sonra İstanbul Üniversitesi ve Ankara Üniversitesinde de öğrencilik yılları olmuş. Hele başlasın açıklamalara, bir yüksek lisans diploması da ayarlar arkadaşlar!

PKK açıklama yapınca susanların, bu yazıyı eleştirme hakkı var mıdır? PKK kadar ifade özgürlüğümüz olmasın mı Memlekette …

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.