Ermenistan’ın Saldırıları Berlin’de Protesto Edildi

Ermenistan’ın Saldırıları Berlin’de Protesto Edildi

ABONE OL
20:03 - 18/07/2020 20:03
Ermenistan’ın Saldırıları Berlin’de Protesto Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Mahmut Tosun/BERLİN

Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırıları Ermenistan’ın Berlin Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

Berlin’de faaliyet gösteren bazı Azerbaycan sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği protesto mitingine kentte yaşayan Türkler de destek verdi.

Öğle saatlerinde Ermenistan büyükelçilik binası önünde gerçekleştirilen mitingde Ermeni birliklerinin Azerbaycan’ın Tavus Kentine yönelik saldırıları kınandı. Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı saldırgan tutumuna son vermesi gerektiği yönündeki konuşmalar sık sık atılan sloganlarla kesildi. Göstericiler “Ermeni Terörünü Durdurun”, “Karabağ Bizimdir, Bizim Olacak”, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “İki Devlet Bir Milletiz” gibi sloganlar attı. Miting esnasında güvenlik önlemleri alan Berlin polisi, büyükelçiliğin önündeki caddeyi iki tarafından trafiğe kapadı.

Almanya Azerbaycanlıları Diaspora Organizasyonları Başkanı Dr. Yaşar Musayev, yaptığı açıklamada, “Bugün Berlin’deki Ermenistan büyükelçiliği önünde, Azerbaycanlılar, Türk kardeşlerimiz ve Azerbaycan’ı seven, hakkı seven bütün vatandaşlar burada Ermenistan saldırılarına itiraz etmek için toplandık” dedi.

Son 30 yılda Azerbaycan topraklarının %20’sinin Ermeniler tarafından işgal edildiğini söyleyen Musayev, son 12 yılda da Ermenilerin, Tovus ve başka bölgelere saldırmaya devam ettiğini ve bu saldırılarda sivil insanların ve Azerbaycan ordusunun yüksek rütbeli şahsiyetlerinin öldüğünü belirtti.

“Topraklarımızda ikinci bir Ermeni devletine müsaade etmeyeceğiz”

Dr. Yaşar Musayev açıklamasına şöyle devam etti:” Kardeş Türk halkına minnettarlığımızı bildiririz. Türkiye devlet olarak arkamızda duruyor; aslında aynı zamanda hakkın ve adaletin yanında duruyor. Bu bakımdan bütün Türk kardeşlerimize, bu zor anımızda bizi yalnız bırakmadıkları için Azerbaycan kardeşi olarak teşekkürlerimizi bildiririz. Umut ediyoruz ki, işgal edilen Azerbaycan topraklarını kurtaracağız. Buna şüphemiz yok; bu sadece zaman işidir. Ermeniler ve onların destekçileri bilmelidir ki Azerbaycan devleti kendi topraklarında ikinci bir Ermeni devletinin kurulmasına hiçbir zaman müsaade etmeyecektir”.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı Ermeni büyükelçiliği önündeki miting iki saat sürdü. Mitingde Azerbaycan ve Türkiye bayrakları birlikte dalgalandı.

 

 

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.