Erdoğan ve Biden Telefonda Görüştü

Erdoğan ve Biden Telefonda Görüştü

ABONE OL
21:11 - 10/03/2022 21:11
Erdoğan ve Biden Telefonda Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı dahil bölgesel gelişmeler ve Türkiye-ABD ilişkileri ele alındı.

Açıklamada Erdoğan’ın, Rusya ile Ukrayna arasında siyasi çözüm çabalarını sürdürdüğüne dikkat çekildi ve krizin daha da derinleşmesi ihtimaline karşı Türkiye’nin taraflarla konuşabilmesinin önemi vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının biraraya gelmesini bir diplomasi zaferi olarak nitelendirdiği belirtilen açıklamada ayrıca Türkiye’nin ABD’den taleplerinin de gündeme geldiği kaydedildi.

Açıklamada, ‘‘Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ABD’den 40 yeni uçak alımını ve mevcut F-16’ların modernizasyonunu içeren talebinin en kısa sürede neticeye ulaştırılmasını beklediğini belirterek, savunma sanayii alanında Türkiye’ye yönelik tüm haksız yaptırımların kaldırılmasının zamanının da çoktan geldiğini dile getirdi’’ denildi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamadaysa iki liderin Rusya’nın Ukrayna’yı sebepsiz ve gayrimeşru işgali konusundaki ortak endişelerini görüştükleri belirtildi.

Erdoğan ve Biden’ın Ukrayna hükümetine ve halkına verdikleri güçlü desteği bir kez daha teyit ettikleri belirtilen açıklamada, Rus saldırganlığının derhal durdurulması gerekliliğini vurguladıkları ve krize uluslararası işbirliği içinde verilen tepkiyi memnuniyetle karşıladıkları kaydedildi.

Açıklamada ‘‘Başkan Biden, Türkiye’nin ihtilafa diplomatik bir çözümü destekleme çabalarının yanısıra Türkiye’nin bölge liderleriyle barış ve istikrarın geliştirilmesine yardımcı olan son dönemdeki ilişkilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi’’ denildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ise günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada Erdoğan ve Biden arasındaki görüşmenin uzun ve yapıcı olduğunu, yaklaşık bir saat sürdüğünü kaydetti. Sözcü, Başkan Biden’ın görüşmede Türkiye’nin diplomatik ilişkilerin sürdürülmesi çabalarını desteklemesini takdir ettiğini söyledi.

VOA tarafından geçilen Erdoğan ve Biden Telefonda Görüştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan ve Biden Telefonda Görüştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan ve Biden Telefonda Görüştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.