EKONOMİYİ DIŞ GÜÇLER Mİ YÖNETECEK ?

ABONE OL
22:08 - 07/06/2023 22:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sene 2015 , aylardan şubat ;

Hakan Fidan MİT başkanlığından istifa edip AKP den Milletvekili aday adayı olmak için adım atıyor.

Fakat gücün kendisinde olduğunu sanan AKP , bu işe karşı çıkıyor. Bir ay bile sürmeden , 9 mart 2015 tarihinde Hakan Fidan tekrar MİT başkanlığına dönüyor.

Yandaş medyanın Hükümeti yıkmak için Hakan Fidan’a saldırı “ diye manşete taşıdığı haberi de hatırlatalım ;

“7 Şubat 2012’de Milli istihbarat Müsteşarı Hakan Fidan’ın “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağrılmasına ilişkin yürütülen soruşturma “ diyerek uzayıp gidiyor .

Sizin anlayacağınız , Hakan Fidan`ın istifa edip belli mevkilere getirileceğinden kendisinin bile haberi yokken “Hoca efendinin” oluyor !  2012 senesinde yapılan saldırılar hükümete destek için Hakan Fidan’ın önünü kesme hareketidir , hükümeti yıkmak için yapılmamıştır.

Diyeceksiniz ki , peki AKP genel başkanı kendisine niye bu kadar yakın tuttu ? O iş başka bir konu , öyle ulu orta yazılmaz !

Neyse gelelim ikinci kahramanımıza ;

Mehmet şimşek derseniz oda bir zamanlar daha etkili görevler almaya hazır bekliyor. Kamuoyu tam bilmese de , Mehmet Şimşek Ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı görevinin yanı sıra 2007 yılından itibaren Yüksek Planlama Kurulu, Özelleştirme Yüksek Kurulu, Savunma Sanayi Yüksek Koordinasyon Kurulu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu üyeliği görevlerini de yürütüyordu . 2009 yılında Maliye bakanlığına getiriliyor.

Yine 2015 yılına gelelim , hani Hakan Fidan MİT başkanlığından istifa etmişti de AKP genel başkanı

“ Henüz hazır görmemişti “ ya ,

Haziran 2015 seçimlerinde hükümete gerekli uyarı yapıldı bence. Dış güçler yeni yapılanmanın ve görev paylaşımının geciktirilmesinden duydukları rahatsızlığı , AKP nin Meclis azınlığına düşürülmesi ile hissettirdiler. 2015 Kasım ayı içinde yapılan seçimlerde ise AKP kendi kadromuzu kendimiz düzeriz diyecek kadar güçlü bir çoğunlukla hükümeti kurdu .

Sonra da 2016 yılının başında Mehmet Şimşek pasivize edildi . Kendi düşüncelerine göre ülke yönetmek isteyen AKP ye en kısa zamanda bir ” ders ” verilecekti.

AKP Nasreddin Hocadan gerekli dersi almamıştı ve ” Parayı veren düdüğü çalar ” lafını anlamamıştı ! Dış güçlerden borç alıyorsa , düdüğe üflemeyecekti .

Yine “ hoca efendi “ sahneye çıkıp AKP hükümetine destek vermek için arayışa girdi. Hükümetin bir isteği olmasa bile , eski dostluğun hatırına yardım etmeliydi.

Nasıl ki AKP istemediği halde tüm rakiplerinin kasetleri veya geçmişte yaptıkları ortaya çıkıyorsa , Hakan Fidan soruşturmaya çağrılıyorsa , yine yardım etmeliydi. Kendi fikirlerine yakın bir siyasi kadroyu , zayıf duruma düşüremezdi ve son silahını da kullandı. Kendisini yakma pahasına başkalarının elindeki gücü artırma kararı aldı . 15 Temmuz 2016 darbe denemesi neticesinde AKP hükümeti olağan üstü bir durumda, olağan üstü güçler aldı eline.

“Gerekirse papaz elbisesi giyerim “ diyen AKP genel başkanına , “ Gerekirse darbe denemesi bile yaparım “ mesajı verilmişti. Mesajı almış mıdır bilinmez !

AKP istemeden yardım yetişti .

Dış güçler farklı bir yapının yönetimini isterken nasıl ki adayların bile haberi olmuyorsa , işte “Hoca Efendi” de AKP nin bile haberi olmadan her zaman desteklemiştir hükümeti. Açıktan desteklerini de göz ardı edemeyiz geçmişte.

Yanlış ekonomi yönetimi gittikçe borcun artması ile sonuçlandı ve neticede altından kalkılamaz bir enflasyon ortaya çıktı.

İşte bu durumda ikinci kez kadroların belirlenmesinde güç yurt dışına geçti. Medya “ Mehmet Şimşek gelirse düzeliriz “ haberlerine başladı , yakın çevresi AKP genel başkanına bu doğrultuda tavsiyeler verdi ve neticede geldiğimiz durum ortada.

Mehmet Şimşek ekonomiden , Hakan Fidan Dış işlerinden sorumlu oldu.

Kendileri bile bu yazdıklarımı görseler düşünmeden geçemeyecekler. Neredeyse 15 yıl öncesinden olacaklar belliydi fakat haberleri bile yoktu.

Daha anlaşılır yazsaydın diyenlere bir cevabım olacaktı , fakat cevabı bile anlaşılmaz yazmam gerekir diye burada konuyu bağlayalım ;

Şimdi yabancı yatırımcının ülkeye gelme zamanıdır. Fakat gelince elindeki dövizi yüksek fiyattan bozmak isterler !  Biraz yükselmek lazım.

Ülkeden parasını götürmeden önce de ekonomiyi iyi gösterip düşük fiyattan döviz alıp çıkacaklar!

Bence döviz ve faiz biraz yükselince Mehmet Şimşek sağlık sebebi diyerek istifasını verse iyi olur. Böylece yükselen dövizin sorumlusu o gözükür ve Hükümet yıpranmaz.

Hakan Fidan derseniz onunla mesaimiz uzun sürecek !

(Yazılanlar hayal ürünü olup , yatırım tavsiyesi değildir. )

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.