DARBEYE ZEMİN KAÇ YILDA HAZIR OLUR ?

ABONE OL
23:05 - 02/07/2021 23:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kenan Evren’in, “1970’lerin ortalarında halk henüz bir askeri yönetim fikrine tam olarak hazır değildi. 1980 yılı sonbaharına kadar olayları izleyerek koşulların iyice olgunlaşmasını bekledik” şeklindeki ifadesini hatırlatarak yazıma başlamak istedim.

Şartların olgunlaşması o tarihlerde yaklaşık olarak beş sene sürmüş. Şimdiki şartlarda bunu bir yada iki sene olarak düşünebiliriz. Sosyal medyanın güçlenmesi  kitleleri harekete geçirmeyi hızlandıracaktır.

İki şartın olgunlaşması  gerekiyor. Birincisi iç karışıklık ikincisi de ekonomik çöküş !

Bu günkü ortamda vatandaştan saldırı olaylarını beklememek lazım. Gösterilere bile katılım olmayacaktır. İnsanlar her yerde kameralar olduğunu gördüğü için çekingen davranacaktır. Bazı ünlü isimlerin açıklama yapıp gerçekleri anlatmaya başlaması  Vatandaşa  cesaret vermesi gerekebilir. Üç beş kişi başı çekti mi , herkes konuşma cesaretini kendinde bulmaya başlar !

Emekli ve memur maaşları gününde ödenirse , sosyal yardımlar kesilmezse bu iş pek olacak gibi gözükmüyor. Karın tokluğuna razı gelindiği ve maaşların alındığı bir ortamda geçim derdinden ayaklanma örgütlemek zor.

Toplumu bir düşmana karşı birleştirerek kıvılcımı ateşleyebilirsiniz. “Din elden gidiyor” artık tutmayacak bir slogan. Sebebi derseniz son 20 senede bazı dindar gözükenlerden çok çekti memleket .

 Komünist deseniz karşıdakine o lafta tutmaz. Dış güçlerde en iyi dostumuz Komünist Rusya bu günlerde. Vatandaşları  Türklere karşı ayaklandırabilirsiniz , fakat buda  iki senede olmaz ! Belki 20 seneye ancak hazır olur zemin.

Aç var , birde tok !

Tok malına kıyıp ayaklanmaz , aç desen sosyal yardımı keserler diye korkar .

Peki gösterilere yoğun katılım için ortak düşman ne olacak ?

Benim aklıma tek şey geliyor. Suriyeli göçmenlerin ülkelerine geri gitmesi için yapılacak gösterilerin gerilimli bir hal alması.

Medya Suriyeli sığınmacıların ülke ekonomisine yüklediği borçları anlatsa günlerce , hele hele peşinden memuriyet hakları verilecek sosyal yardımlar artacak gibi haberler yayarlarsa ilk hareket başlar. Göçmenlere sınavsız okul , yüksek maaşlı işler gibi laflar daha da gerecektir ortalığı.

 Sizin de düşünebileceğiniz bazı sosyal medya paylaşımları işsiz gençlik ve bu gençlerin aileleri tarafından gerilime yol açabilir.

İşte bu gerilimler iyi yönetilir ise 2023 seçimlerine gösteriler ile girip , askeri yada sivil darbe zemini hazırlanabilir.

Bütün bunları yaşamak istemiyorsak yapılacak ilk iki şeyi açıklıyorum ;

Birincisi enflasyon üzerinde maaşlara zam yapılmalı. Özellikle asker polis maaşları ve memurlara yüksek zam. Emekliler unutulmamalı. Asgari ücrete devlet desteği artmalı. Sosyal yardımları da artırmak lazım .

İkincisi de bir an önce Suriye’den gelenler memleketine geri gönderilmeli.

Bu dediklerim en geç 2022 ilk baharında başlatılmalı .

Ya önlemler alınacak yada darbeye zemin hazırlanacak . iki türlüde işimiz zor gözüküyor değil mi ?

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.