COVİD-19 OLANLAR AKP’YE DAVA AÇSIN!

ABONE OL
16:47 - 05/12/2020 16:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tarafsız basın organlarımızdan bahsedeceğim sizlere;

MART 2020; Orta Doğu’da Covid-19 salgının en fazla etkilediği ülke olan İran’a Türkiye’den giden yardım uçakları pazartesi gecesi ulaştı.

“Hibe” edilen malzemeler arasında 1000 Covid-19 tanı kiti, 4 bin 715 tulum, 20 bin önlük, 2 bin 4 gözlük, 4 bin N95 maske ve 78 bin üç katlı maske bulunuyor.

NİSAN; Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 18 Nisan’da yaptığı açıklamada 116 ülkenin Türkiye’den yardım talebinde bulunduğunu ve bunların 44’üne yardım gönderildiğini söyledi.

MAYIS. Türkiye, korona virüs salgınından etkilenen ülkelere yardım elini uzatmaya devam ediyor. Arnavutluk ve Kuzey Makedonya, yardımların ulaştırıldığı son ülkeler oldu.

Uçaklar, tıbbi malzemelerle dolduruldu. Dünyanın dört bir yanına havalandı.

HAZİRAN… Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye, başkalarına yardım ulaştırma konusunda erken harekete geçti. Şimdiye kadar 125 ülkenin yardım talebini karşıladık. Yardım çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

TEMMUZ… Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “Bugün kapımızı çalan 152 ülkenin 140’ına tıbbi yardımda bulunan bir ülke olduğumuzun altını çizmek istiyorum” dedi.

AĞUSTOS… Pandemi de 142 ülke ve yedi uluslararası yardım örgütüne tıbbi destekte bulunan Türkiye’ye, 11 ülke daha yardım talebinde bulundu. Bangladeş, Kosova, Sri Lanka, Belarus, Etiyopya, Güney Sudan, Gürcistan, Irak, Rusya, Somali, Yemen de tıbbi destek istedi.

KASIM… Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, daha önce dünyada 15’inci, Avrupa’da ise 9’uncu sırada olan Türkiye’nin yeri son verilere göre değişti. Türkiye’de 26 Kasım’da, 29 bin 132 yeni vaka tespit edildi.

ARALIK… Sağlık Bakanlığının bugün (1 Aralık Salı) açıkladığı korona virüs verilerinde son 24 saatte 30 bin 110 kişinin Kovid-19’a yakalandığı belirtildi. Türkiye, son 24 saatte tespit edilen Kovid-19 vaka sayısı ile dünyada üçüncü sırada yer aldı.

Dünyaya yardım gönderdik deyip bizi maskesiz bırakanlardan bahsediyorum. Paramızla maske bulamadığımız günler oldu. Kolonya fiyatını üçe katladı gene bulamadık. İnce plastik eldiven raflarda yoktu.

Dünyaya bizim vergilerle yardımlar yapan bir hükümet, bizim sağlık malzememizi ücretsiz değil parayla bile temin edememişse dava açılmasının alt yapısı hazırdır.

Her yardım haberini ön sayfadan ballandırarak anlatan yandaş ve yalaka medyanın, hastalık tavan yapınca kalemini neresine saklamış ki hiç yazası kalmadı!

Millete hibe, bize gelince sokağa çıkma yasağı ve kapatılan iş yerleri. Zamanında her vatandaşa sağlık malzemelerini verip gereken tedbirler alınsa idi bu duruma düşmezdik. Turizm sezonu bitene kadar sesini kısan yetkililer yüzünden bütün kış esnafımız kan ağlayacak. İşçi aç, esnaf perişan. Sağlık bakanını övenlerin şimdi neden sesi çıkmıyor?

Bu Memleketin seçmenleri oy verecek, üstüne de vergi verecek. Bizim paramızla yardım dağıtıp bizi maskesiz bırakacaksınız üstelik. Hem de açık vermiş bir bütçede, faizle borç alarak dağıtacaksınız. Borç aldığınız ülkeye, sağlık malzemesi hibe edeceksiniz.

Bunun adı “el kiti” ile test yapmaktır!

En iyi açıklamayı da İYİ Parti lideri Meral Akşener yaptı;

“Yeni Cami’de dilenip, Sultanahmet’te sadaka dağıtamazsınız”

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.