Bir fotoğraf karesi ve düşündürdükleri

Bir fotoğraf karesi ve düşündürdükleri

ABONE OL
16:31 - 06/06/2020 16:31
Bir fotoğraf karesi ve düşündürdükleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Canlı müzik Orkestrası ile 2020 yılının şubat ayında Hamburg’a Moja Clup’de konser veren Ceza’yı, konserinde izlemeye gelenler arasında, tekerlekli sandalyesi ile engelli Melike Demir’de vardı.

Ceza hayranı olan, tekerlekli sandalyesi ile konsere kendisini izlemeye gelen engelli Melike Demir’le konser esnasında yakından ilgilenerek, onunla programından sonra da sohbet edip, birlikte hatıra fotoğrafı çektirmişti.

İŞTE SANATÇI CEZA FARKI!

1976 İstanbul doğumlu olan sanatçı, coşkulu geçen konserinde gerek programı esnasında gerekse de programından sonra engelli hayranıyla kurduğu bu sıcak diyalog ve gösterdiği ilgi ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Konser esnasında sanatçı Ceza’nın bu insani davranış biçimi benimde dikkatimi çekmişti. Bende bu sıcak anı fotoğraf makinamın deklanşörüne basarak ölümsüz hale getirmiştim. Pek çok ünlü (!) sanatçıda görmeye alışık olmadığımız bu davranışı biçimi ile ceza örnek bir tutum sergilemiştir.

Talihsiz bir kaza sonucu yaşamını tekerlekli sandalyede sürdürmek zorunda kalan Melike Demir’de, cezanın kendisine gösterdiği bu yakın ilgiden çok memnun kalmıştı.

MÜTEVAZİ VE SOSYAL BİR KİŞİLİĞE SAHİP OLAN CEZA KİMDİR?

Sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle gönülleri fetheden, rap müziğin Türkiye’deki öncülerinden olan Ceza’yı sizlere tanıtalım.

Rap müziğe olan ilgisi ilkokul yıllarında sıra arkadaşından ödünç aldığı kasetlerle başlayan Ceza, daha sonra eğitimini tamamlayıp iş hayatına atılır. Elektrik teknisyeni olarak bir yandan iş hayatına devam eden gerçek adı Bilgin Öz çalkan olan Ceza, teknisyenlikten istifa eder ve kendini tamamen rap müziğe adar.

2006’da Yerli Plaka albümünde, “Gelsin Hayat Bildiği Gibi” şarkısında Sezen Aksu ile düet yapmıştır. Ayrıca Sezen Aksu ile “Şinanay” şarkısında da düet yapmıştır. Ceza’nın son albümü Suspus 26 Mayıs 2015’te piyasaya sürüldü. Albümünün ismini de taşıyan “Suspus” isimli parçaya klip çekmiştir Müzikal anlamda başarısının yanı sıra, alçakgönüllü, saygılı, mütevazi kişiliği ile de dikkat çeken Ceza, ABD’deki katıldığı bir festivalde MTV EMA’da ödül alan ilk Türk sanatçı başarısını da göstermiştir.

ha-ber.com/Ali Akdemir/Hamburg

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.