Beyaz Saray “Kadın Sağlığı Araştırmaları Girişimi” başlattı 

Beyaz Saray “Kadın Sağlığı Araştırmaları Girişimi” başlattı 

ABONE OL
08:41 - 14/11/2023 08:41
Beyaz Saray “Kadın Sağlığı Araştırmaları Girişimi” başlattı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Biden yönetimi, federal hükümetin ABD nüfusunun yarısından fazlasını oluşturan ancak sağlık araştırmalarında üzerinde yeterince çalışılmayan ve temsil edilmeyen kadınların sağlığıyla ilgili araştırmalara yaklaşımını ve mali desteğini iyileştirmek için bir girişim başlattı.

Biden bugün, federal daireleri bu girişim üzerinde çalışmaya yönlendiren başkanlık genelgesi imzaladı.

First Lady Jill Biden, federal hükümetin, kadın sağlığıyla ilgili araştırmalarını arttıracak bu yeni girişime öncülük edecek.

Başkan Biden yaptığı yazılı açıklamada, hayat kurtarmak ve ihtiyacı olan kişilere yüksek kalitede sağlık hizmeti sunmak için “araştırmanın gücüne” uzun zamandır inandığını söyledi.

Biden, “Bilimsel atılımlar gerçekleştirmek ve hastalıkları önleme, tespit etme ve tedavi etme kabiliyetimizi güçlendirmek için cesur olmalıyız” dedi ve girişimin “kadın sağlığı alanında inovasyonu teşvik edeceğini ve araştırma boşluklarını kapatacağını” belirtti.

First Lady Jill Biden öncülük edecek

Beyaz Saray Kadın Sağlığı Araştırmaları Girişimi, Jill Biden ve Beyaz Saray Cinsiyet Politikası Konseyi tarafından yönetilecek.

Beyaz Saray Toplumsal Cinsiyet Politikası Konseyi Başkanı Jennifer Klein, kadın sağlığı araştırmaları açısından önemli kurumların liderlerinin de bu girişime katılacağını, bunların arasında Sağlık ve İnsani Hizmetler, Savaş Muharipleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin de bulunduğunu söyledi.

Biden’ın imzaladığı kararname gereği, konsey üyeleri 45 gün içinde kadın sağlığı sorunlarının önlenmesi, teşhisi ve tedavisinin iyileştirilmesi için somut önerilerde bulunacak.

Ayrıca, konseyin kadınlarda kalp krizinden menopoza kadar uzanan ve ek yatırımların “dönüştürücü” olabileceği araştırmalar gibi “öncelikli odak alanları” belirlenmesi isteniyor.

Başkan ayrıca bilimsel, özel sektör ve hayırsever topluluklarla işbirliği yapılmasını istiyor.

Araştırmalara Carolyn Mazure başkanlık edecek. Mazure, Yale Tıp Fakültesi’nde Kadın Sağlığı Araştırma Merkezi’ni kurmuştu.

Jill Biden da bu yılın başlarında eski California Valisi’nin eşi ve kadın sağlığı savunucusu Maria Shriver ile biraraya geldiğini ve Shriver’ın “kadın sağlığı alanında çok uzun süredir devam eden araştırma boşluklarını kapatmak için hükümet içinde ve dışında bir çabaya duyulan ihtiyacı dile getirdiğini” söylemişti.

Jill Biden, “Bu konuyu birkaç ay önce eşim Joe’ya açtığımda beni dinledi ve sonra da harekete geçti” demişti.

1990’ların başından beri kadın sağlığı konularında çalışan Jill Biden, birkaç arkadaşına meme kanseri teşhisi konmasının ardından Delaware’de liseli kızları meme sağlığı konusunda bilgilendirmek için bir program oluşturdu.

Shriver da, kendisinin ve diğer kadın sağlığı savunucularının onlarca yıldır araştırmalarda eşitlik talep ettiklerini ancak Demokrat Başkan ve eşinin “sadece araştırmalardan gelebilecek cevaplara sahip olmadan, kadınları tıbbi olarak nasıl tedavi edeceğimiz sorusuna cevap verilemeyeceğini anladıklarını” söyledi.

Shriver, kadınların Alzheimer ve multipl skleroz hastalığına yakalananların üçte ikisini oluşturduğunu ve oto-immün hastalık teşhisi konanların dörtte üçünden fazlasının da yine kadınlar olduğunu söyledi.

Kadınların depresyon ve anksiyeteden erkeklere oranla iki kat daha fazla muzdarip olduğunu belirten Shriver, beyaz olmayan kadınların hamilelikle ilgili komplikasyonlardan ölme ihtimalinin beyaz kadınlara oranla iki ila üç kat daha fazla olduğunu söyledi. Milyonlarca başka kadın da her gün menopozun yan etkileriyle boğuşuyor.

Shriver, “Sonuç olarak, gerekli araştırmaları finanse etmediğimiz sürece onları tedavi edemeyiz ya da hastalanmalarını önleyemeyiz. Bu durum bugün değişiyor” dedi.

VOA tarafından geçilen Beyaz Saray “Kadın Sağlığı Araştırmaları Girişimi” başlattı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Beyaz Saray “Kadın Sağlığı Araştırmaları Girişimi” başlattı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Beyaz Saray “Kadın Sağlığı Araştırmaları Girişimi” başlattı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.