Başkanı Olarak Ayrıldığı Turizmcileri Vekil Olarak Ziyarete Geldi

Başkanı Olarak Ayrıldığı Turizmcileri Vekil Olarak Ziyarete Geldi

ABONE OL
10:04 - 02/01/2024 10:04
Başkanı Olarak Ayrıldığı Turizmcileri Vekil Olarak Ziyarete Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye turizmcilerinin yıllarca başkanlığını yapan Sururi Çorabatır, bu kez milletvekili kimliğiyle Egeli turizmcileri ziyaret etti. İzmir’de yerel seçim takvimi ağırlıklı gündeminin yoğunluğuna rağmen turizmdeki yol arkadaşları ile bir araya gelen Çorabatır, bölgenin sektörel bazdaki sorun, talep ve önerilerini dinledi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) eski başkanı Sururi Çorabatır, 14 Mayıs 2023 seçiminde (CHP) Antalya Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. Uzun yıllar sürdürdüğü TÜROFED Başkanlığının verdiği bilgi ve tecrübe ile ülke sorunlarının yanısıra turizmin sorunlarını da meclise taşımada sektörün temsilciliğini üstlendi.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK)’nin İzmir’in Bayraklı ilçesindeki merkez ofisinde ki buluşmada Sururi Çorabatır’ı, TÜROFED’de yıllarca başkan yardımcılığını yapan ETİK Başkanı Mehmet İşler ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Bir saati aşkın süre devam eden görüşmede sektörün bilinen genel sorunları gözden geçirilirken, bölge turizminin gelişmesine yönelik konular raporlanarak Çorabatır’a aktarıldı. İzmir ve bölge turizmine, gerek yatak gerek yabancı turist sayısı ve gerekse döviz getirisi olarak, yüksek katkı sağlayacakken atıl durumda bekletilen tesisler ve çeşitli nedenlerle durdurulan projeler anlatıldı.

İZMİRDE TURİZMİN GELİŞMESİNE ENGEL KONULAR VAR

ETİK Başkanı Mehmet İşler, yıllarca birlikte çalışmaktan ve kendisini TBMM’de görmekten büyük onur ve gurur duyduğunu belirttiği Sururi Çorabatır’ı ağırlamaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Mehmet İşler; “Eski başkanım, yeni vekilim sayın Çorabatır sektörü hepimiz kadar, hatta hepimizden daha iyi bilmekte ve bu özelliği ile mecliste sesimiz olmaktadır. Türkiyenin cari açığını kapatır noktalara gelen miktarlarda, büyük döviz girdisi sağlayan turizm sektörününün, bu aşamalara gelmesinde kendisinin de büyük emekleri vardır. Şimdi sorunlarımızı meclise ve yetkililere birinci elden taşımaktadır. Bugün merkezimizde kendisini ağırlamaktan gurur duyduk ve çok mutlu olduk. Biz Egeli turizmciler olarak ülkeye yaptığımız katkıyı olması gereken daha üst rakamlara taşımak istiyoruz. Ancak İzmir’de bu amaca hizmet edecekken atıl durumda bırakılan tesisler, durdurulan projeler var. Bunları da Sayın Çorabatır’a ayrıntılı olarak aktardık. Bu konuları zaman zaman kamuoyu ile paylaştık. Çözüm üretilene kadar da paylaşmaya devam edeceğiz,” dedi. (ETİK)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.