Alanya: 2022 yılına daha umutla baksak da belirsizlik halen etkisini gösteriyor

Alanya: 2022 yılına daha umutla baksak da belirsizlik halen etkisini gösteriyor

ABONE OL
10:51 - 11/11/2021 10:51
Alanya: 2022 yılına daha umutla baksak da belirsizlik halen etkisini gösteriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Pandemi koşullarında geçtiğimiz sezon nefes alan Alanyalı turizmciler, umutla gelecek sezonu bekliyorlar. Artan talebe bağlı olarak Alanya genelindeki konaklama fiyatlarında da artış bekleniyor.

Alanya’da gözler 2022 sezonuna çevrildi.

Salgın ve kapanmalarla birlikte derin yaralar alan Alanya turizminde gelecek sezon sektör genelinde beklentiler oldukça fazla. Bununla birlikte bu süreçte artan talebin konaklama fiyatlarına etkisi merak ediliyor. Alanya genelinde konaklama fiyatlarının yüzde 15 dolaylarında artması bekleniyor.

‘AVRUPA PAZARINDA CİDDİ ORANDA ERTELEME VAR’

Konuyla ilgili Yeni Alanya’ya özel açıklamalarda bulunan ALTİD ve ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Biz turizmciler için son derece zor geçen 2020 sezonundan sonra 2021 sezonu kötü geçti denemez. Bir çok ülke tarafından, Covid sayılarımız nedeniyle, yüksek riskli bölgeler arasına alınmıştık, bu nedenle sezonumuz geç başladı. Ancak temmuz, ağustos aylarında ciddi doluluklar yaşadık. İç pazar taleplerinin de artışıyla birlikte, Alanya, güzel bir sezon geçirdi. 2019 rakamlarına ulaşabilmiş değiliz, tesislerin hepsi tıklım tıklım dolmadı. Ancak yine de pandemiye rağmen turizmin devam etmesi, bizleri mutlu etti. 2022 sezonundan beklentilerimiz tabi ki daha yüksek. Avrupa pazarında ciddi oranda ertelenmiş tatil talebi var. Aşılama oranları tüm ülkelerde artıyor. Bu kışı da vaka sayıları artmadan geçirebilirsek, 2022’de talep patlaması bekliyorum. Umarım bu beklentim gerçekleşirse, fiyat politikamızda da olumlu değişiklikler yapabiliriz. Tesislerimiz daha az turistle, daha çok kar elde edebilecek duruma gelebilir” dedi.

‘BEKLENTİLER ÜST DÜZEYDE’

Kış sezonu ile birlikte pandeminin normal grip standartlarına geçmesini beklediklerini belirten Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği (KONTİD) Başkanı Ali Orkan, “2022 yılında gerek Avrupa gerekse de Rus pazarında tüm sektörün beklentisi üst düzeyde. Pandemi sürecinin önümüzdeki kış sürecinde dünya genelinde tamamen azalmasını bekliyoruz. Bu süreçte pandeminin normal grip tarzında bir standarda gireceğini ümit ediyoruz. Artan taleplerle birlikte fiyatların bir tık daha yukarıya gitmesini bekliyoruz. Siyasal olarak bölgemizde küresel sorunların çıkmaması halinde bizleri iyi bir sezon beklemekte. Bu süreçte fiyatlarda çok bir artış beklenmemekle beraber yüzde 10-15 oranında otel ve konaklama fiyatları artabilir” diye konuştu.

‘DİKKATE ALMAMIZ GEREKEN BİR KIŞ BİZİ BEKLİYOR’

Sektörel hareketliliği yakından takip eden Egzotik Tur sahibi ve ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Topçu, kış sezonunun dikkate alınması gerektiğine vurgu yaparak, “Seyahat hareketlerinin tamamen durduğu 2020’nin ardından 2021 yılı sınırlı bir beklentide olan sektör için olumlu geçti diyebiliriz. Batı ve Kuzey Avrupa ile İngiltere pazarlarından istediğimiz verimi alamasak da Rusya, Orta ve Doğu Avrupa’nın katkısı ile bir hareket oluştu. Bugün itibariyle 2022 yılına daha umutla baksak da belirsizlik halen etkisini gösteriyor. 2022 yılı için rezervasyonların başladığı bugünlerde artan maliyetlerin etkisiyle otel fiyatlarında az da olsa artışları gözlemliyoruz. Talebin tam anlamıyla nasıl bir 2022 olacağını göstermesi için ocak ayı sonu verileri daha önemli. Tahminlerimiz ve umudumuz 2019 yılı rakamları yakalanmasa da yüzde 20 altında bir misafir sayısına ulaşmak. En azından bu sene verim alamadığımız İngiltere, Kuzey ve Batı Avrupa’nın operasyonlara başlayacağını ve katkısının 2021’in üzerinde olacağı gözüküyor. Ancak yine de salgının seyri tüm paydaşların yakın takibinde ve planlamaları yaparken bunu dikkate almamız gereken bir kış bizi bekliyor” ifadelerini kullandı. (GÜLŞAH ANAK, Yenialanya) Resim: © AA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.