ABD’den Ukrayna’ya İlave Uçaksavar Sistemi ve İHA’lar 

ABD’den Ukrayna’ya İlave Uçaksavar Sistemi ve İHA’lar 

ABONE OL
22:37 - 16/03/2022 22:37
ABD’den Ukrayna’ya İlave Uçaksavar Sistemi ve İHA’lar 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Joe Biden, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin Amerikan Kongresi’ne hitaben yaptığı konuşmada Amerika ve diğer Batılı ülkeleri Ukrayna’ya daha fazla yardımda bulunma çağrısı yapması üzerine, Rusya’ya karşı kendisini savunması amacıyla Ukrayna’ya daha fazla uçaksavar, ağır silah ve insansız hava aracı (İHA) göndereceğini açıkladı.

Başkan Biden açıklamasında, ABD’nin Ukrayna’ya 800 milyon dolarlık ilave askeri yardımda bulunacağını söyledi. Bu miktarla beraber Biden’ın başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana geçen süre içinde Ukrayna’ya yapılan yardımların toplam miktarı 2 milyar dolara ulaştı. Sadece son bir hafta içinde Ukrayna’ya 1 milyar dolarlık yardım gönderildi. Başkan Biden, yapılacak yeni yardımların 800 adet Stinger uçaksavar sistemi, 100 el bomba atıcısı, 20 milyon küçük silah mühimmatıyla sayısı belirtilmeyen insansız hava araçlarını içerdiğini söyledi.

Biden, “Ukrayna’ya önündeki zor günlerde savaşması ve kendini savunması için silahlar vereceğiz” dedi.

Amerika’nın nükleer silah sahibi Rusya’yla doğrudan askeri yüzleşme içine girmekten kaçınması nedeniyle Başkan Biden, Ukrayna semalarını uçuşa kapatmak ya da Polonya’da bulunan askeri uçakların Ukrayna’ya nakledilmesi talimatı vermek gibi adımlardan kaçındı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, Beyaz Saray’ın Ukrayna’nın Rus hedeflerini vurması amacıyla Amerikan yapımı Switchblade adlı insansız hava araçlarına erişimini sağlayıp sağlamama konusunu ele aldığını kaydetti. Başkan Biden’ın sözünü ettiği insansız hava araçlarının Switchblade’ler olup olmadığı net değil.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin Kongre’ye hitaben yaptığı “önemli” konuşmayı dinlediğini söyleyen Başkan Biden, Amerika ve Batı’nın Ukrayna’ya daha fazla yardımda bulunması şeklindeki eleştirisine doğrudan yanıt vermedi. Biden, Zelenski’nin konuşmasının kriz sırasında Ukraynalılar’ın “cesaret ve gücünü” yansıttığını kaydetti.

Biden, “Ukraynalılar özgürlükleri ve demokrasileri için savaşırken ve ölüm-kalım mücadelesi verirken onlara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

VOA tarafından geçilen ABD’den Ukrayna’ya İlave Uçaksavar Sistemi ve İHA’lar  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Ukrayna’ya İlave Uçaksavar Sistemi ve İHA’lar  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Ukrayna’ya İlave Uçaksavar Sistemi ve İHA’lar  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.