“ABD Adalet Bakanlığı kapı paneli havada kopan Boeing uçağı hakkında ceza soruşturması başlattı”

“ABD Adalet Bakanlığı kapı paneli havada kopan Boeing uçağı hakkında ceza soruşturması başlattı”

ABONE OL
14:15 - 11/03/2024 14:15
“ABD Adalet Bakanlığı kapı paneli havada kopan Boeing uçağı hakkında ceza soruşturması başlattı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika Adalet Bakanlığı Ocak ayında Alaska Havayolları’na ait yolcu uçağının orta bölümünde yer alan çıkış kapısı uçuş sırasında kopması nedeniyle üretici Boeing şirketi hakkında ceza soruşturması başlattığı iddia ediliyor. Wall Street Journal gazetesinde yer alan iddiada bakanlık müfettişlerinin 5 Ocak’taki uçuşta bulunan bazı yolcular ve mürettebatla görüştüğünü yazdı.

Alaska Havayolları yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanlığı’nın böyle bir durumda soruşturma yürütmesinin normal olduğu, soruşturmanın hedefinde olduğuna inanmadıkları ve yetkililerle işbirliği yaptıkları” belirtildi.

Alaska Havayollarına ait Boeing uçağı 5 Ocak günü Ontario’ya iki saatlik bir yolculuk için Portland’dan havalanmış, yaklaşık altı dakika sonra, uçak yaklaşık 16 bin fit (4,8 kilometre) irtifada tırmanışını sürdürürken gövde parçası patlamıştı.

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu: “Kapı paneli havada kopan Boeing uçağının cıvataları eksik görünüyor”

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu’nun (NTSB) yürüttüğü soruşturmanın kazadan ön raporu kazadan bir ay sonra yayınlanmıştı. Raporda, 5 Ocak tarihinde Alaska Havayolları’na ait Boeing 737 MAX 9 yolcu uçağının uçuş sırasında kopan bir kapı panelinin, dört ana cıvatasının eksik olduğunun saptandığı bildirildi.

Raporda, “Soruşturma, perçinlerin yeniden işlenmesi sırasında tapanın açılıp kapanmasına izin vermek için hangi üretim belgelerinin kullanıldığını belirlemek amacıyla devam ediyor” denildi.

ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA), olaydan sonra çoğu Amerikan havayolu şirketleri , United ve Alaska Airlines tarafından işletilen 17 adet Boeing 737 MAX 9 uçağının uçuşunu incelemeler için durdurmuştu. Bu uçakların Ocak ayı sonunda hizmete dönmelerine izin verildi.

VOA tarafından geçilen “ABD Adalet Bakanlığı kapı paneli havada kopan Boeing uçağı hakkında ceza soruşturması başlattı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “ABD Adalet Bakanlığı kapı paneli havada kopan Boeing uçağı hakkında ceza soruşturması başlattı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “ABD Adalet Bakanlığı kapı paneli havada kopan Boeing uçağı hakkında ceza soruşturması başlattı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.