ÇOBAN VE SÜRÜ

ABONE OL
22:17 - 27/06/2021 22:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Erdoğan artık, işine geldiğinde AKP Genel Başkanı gerek duyduğunda Cumhurbaşkanı şapkasına artık gereksinim duymadığından kendini: ‘’Şahsım Devleti’’ olarak ilan etti.

Bütün devlet bankalarını, topraklarını, ederi yüksek henüz satılmamış fabrikaları, işletmeleri Varlık Fonunda toplamıştı.

Başkanlığına şahsını, damadını da yardımcısı olarak atayarak hazine yanında, ülkeyi de şahsı mülkü olduğunu ilan etmişti.

Zamanla merkez bankasında kaybolan 128 milyar dolarlar yanında denetimsiz satıp savmalar kötü kokular saçmaya başlayınca, damadı kurban etmişti.

Damat, dua etsin imrendiği Osmanlı döneminde değildi.

Öyle olsaydı sarayın bir dehlizinde boğularak halledilirdi.

Önceleri tepkilere göre geri adım atarken, son zamanlarda şahsı emrindeki yargı-medya-mafya desteğiyle artık amacını saklamama dönemine girmiştir.

Devletin, devlet olma kuralı ve olmazsa olmazı Kuvvetler Ayrılığı ilkesini resmen ortadan kaldırdıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti artık Şahsım Devleti’ne dönüşmüştü.

Devlet katmanlarında liyakat kavramının ortadan kaldırılması bir yana, Kabile devletlerinde bile olmayan kaçakçı, katil, hırsız, şantajcılardan oluşan mafya artıkları artık o geçmişteki saygın devletin, makbul muteber ögeleri yerine getirilmiş bir utanç dönemi başlatılmıştır.

18 Yıllık iktidarları boyunca yargı sistemini partilerinde militan görevini üstlenmiş avukatları hakim-savcı atayarak devletin yargı ayağını yozlaştırdılar.

Artık, o hakim ve savcılar, kalpazanların, kaçakçıların, mafya bozuntularının sofralarında kara verir oldular.

Mafya bozuntularının beslemesi durumuna düşmüş sözde gazeteciler medyanın yüzde doksan beşini oluşturmaktadır.

Şeriatçısı, yandaşı, yalakası, beslemesi aynı sofrada ziftlenmekteler.

Fakat bu gidişten artık AKP’de başbakanlık, bakanlık, milletvekilleri bile rahatsız oldukları için, partiden hızla kopmaya başladılar

İlk önlem seçim propagandalarını yapan, yargıçların, savcıların gözde besleme, yandaş, yalaka sözde gazetecileri besleyen, otellerinde ağırlayan mafya liderlerini yurtdışına göndererek dikkatleri dağıtmak istediler.

Eski milletvekilleri ve bürokratlar gibi kapı önüne koydukları gibi saf dışı bırakmak  istedikleri mafya lideri, pes etmeyerek kirli çamaşırları ortaya dökünce

Alnı secdeden kalkmaz sandıkları AKP’nin kimlerle ortak olduklarını, siyasi çıkarları için dini nasıl kullandıklarını öğrendikçe, kandırılmanın öfkesi yansıtmaya başladılar.

Soma’da yakınını kaybetmiş genci ‘’Ermeni tohumu’’ diye tekmeleyenler, ABD’de Kingston kardeşlerin ve Sezgin Baran Korkmaz’ın suç ortağı Levon Termendhzyan AKP iktidarında parayı bastırınca Lev Asalan Dermen adını vererek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bile yaptıkları ortaya çıkmıştı.

Muhalefetin, yapamadığını kendi elemanları yapınca ne kadar kof oldukları ortaya çıkmış oldu.

Erdoğan, her ne kadar belli etmek istemese de iktidarının sonuna geldiğini anladıkça gelecek sigortası Katar’a Tank Palet Fabrikasından sonra MKE satarak Cumhuriyet’in savunma kalesini yıkmayı bile göze aldı.

İşgal güçlerinin bile zarar veremediği İstanbul’u çılgın projesi için katletme adımını attı.

Partisinin 57 Milletvekiliyle yaptığı göstermelik toplantıda bir milletvekilinin:

‘’Eskiden çocuklar çobanlık yapıyordu. Şimdi eğitim zorunlu olunca kimse çobanlık yapmıyor’’ serzenişine Erdoğan:

‘’Çobanlık kötü meslek mi? Bütün peygamberler çobandı.’’

‘’Hepiniz çobansınız, hepiniz sürünüze sahip çıkacaksınız!’’

Diyerek sonunda, Milletvekillerini çoban yerine koyarken

Halkı sürü yerine koydu

Gelecek seçimde hangi sürüden oy alacak acaba?

Vah Türkiye’m vah!

Vah ki nasıl vah….

Yıldız AKALIN

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (2)
    • Mert

      Peygamber Efendimiz (sav) 23 yıl boyunca evvela zihinlerdeki putları yıktı, diğer putları yıkmak ise sadece 1 saatini aldı.
      AKP oy verenlerin zihinlerdeki putları 19 yıl sonra kırdı, diğer putları yıkmak ise sandıklar önlerine geldiğinde 1 gününü alacak.

      Yanıtla
      +0
      -0
    • Mert

      Ağzını Açanı Alıyorlar. Balkondakilere in aşağı diyor. Ne yapacaksın kavgamı edeceksin Muz Cumhuriyeti mi burası? Afrika ülkesinde yamyamların içine giden biriyim, onlarda bile böyle şiddet kavga yok. Yöneticilerin adaletten uzaklaştığı, devletin ceberutlaştığı ve sistemin yozlaştığı dönemlerde ulema-ümera ilişkisi iyice bozulmuştur. Çünkü bu tür durumlarda ulema şu üç seçimle karşı karşıya kalmıştır:
      (1) İktidarın gayrimeşru isteklerine boyun eğmek ve saray fetvacılığına razı olmak,
      (2) bir köşeye çekilip siyaset ve yönetime karşı bütünüyle umursamaz bir tavır takınmak,
      (3) zulüm ve haksızlıkların dinden vize alamayacağını söyleyerek hakperest ve yiğitçe bir duruş sergileyebilmek. Her üç tavrın da İslâm tarihinde pek çok misalini bulmak mümkündür.
      Zira Allah (Nisa Suresi 58) de işi ehline (Nisa Suresi 135) Adaletli birine vermemizi emrederken.
      (Yunus Suresi 100) de akıllarını kullanmayanların üzerine pislik yağdırırım derken siz nerdesiniz?
      Allah’ın kelamını bu yönde kullanarak çoğaltabilirim bir çok ayetle cevaplayabilirim.
      Ülkenin geldiği durum bu Ayetler ile uzaktan yakından ilgisi olmadığı açık net ortada değilmi. Ancak bu beyinsiz millete akletmeyen düşünmeyen topluma bunları anlatmaya değermi? Bedel ödüyoruz, Şiddete maruz kalıyoruz, Hapislerde çürüyoruz, Huzuru bereketi adaleti olmayan bir toplum olarak sürünüyoruz v.s.

      Yanıtla
      +0
      -0