GÖLGE ETMEYİN!

GÖLGE ETMEYİN!

ABONE OL
01:07 - 29/04/2024 01:07
GÖLGE ETMEYİN!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ecevit Hükümetinin İçişleri Bakanlığı yapmış Hasan Fehmi Güneş, Sosyaldemokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF)’in konuğu olarak Frankfurt’ta gelmişti.
Güneş’in konuşmacı olduğu toplantıyı yönettiğim toplantıda 13 devşirme milletvekili ile çoğunluğu sağlayarak Ecevit Hükümet’inin ibretli kuruluş öyküsünü ve sonucunu anlatmıştı. (* 1)

‘’1974 seçimlerinde Ecevit Liderliğinde CHP birinci parti olmamıza rağmen 12 milletvekili daha alamadığımız için hükümet çoğunluğunu sağlayamamıştık.

Adapazarı’nda iki hızar fabrikası olan bir partili yanıma geldi; ‘’Hasan Bey ne gerekiyorsa yapın eksik milletvekilliğini tamamlayın. Para gerekirse fabrikamın birini satarım!’’ Demişti.

Bilindiği gibi biz bakan karşılığı 13 milletvekili ile yönetimi devraldık.

Ama zamanla bu ithal bakanların bazılarının yaptığı yolsuzluklar sonucu hükümet dağıldı.
İktidarı kaybettikten sonra Adapazarı’na gittim.
Hızar fabrikasını satıp milletvekili satın almayı öneren seçmen:
‘’Hasan Bey, nasıl içinize sindirip bu adamları bakan yapıp partiyi rezil ettiniz!’’ Demez mi?
Ben yahu arkadaş sen demedin mi: ‘’ Fabrikamın birini satayım milletvekili alın’’ diyen?
‘’Ben vatandaşım Hasan Bey ben söylerim! Sen siyasetçisin kararı sen vereceksin!’’ Demişti.
Bu anıyı hiç unutmam!
Baykal ve Kılıçdaroğlu ‘’Tarih tekerrürden ibarettir ‘’ sözünü haklı çıkarırcasına aynı yanlışı yaptılar.
Baykal Beyaz Sarayın önerisiyle yasal olarak milletvekili bile olamayacak Erdoğan’ı bile bile:
Bir ABD BOP Projesi olarak’’ Laik Türkiye Cumhuriyetini, İslamist bir tarikatlar ülkesi olarak yıkmakla iktidara getirdiği Erdoğan’ı-partisinin haberi olmadan gizli pazarlıklar sonucu kendi çıkarı için ülkenin başına bela etmişti. (** 2)
Baykal’dan sonra CHP Genel Başkanlığı dayatılan Kemal Kılıçdaroğlu aynı yanlışlıkları yaptı.
İyi bir hesap adamı, maddiyat konusunda dürüstlüğüne kimse toz konduramaz ama parti yönetiminde yıllarca aynı yanlışlarda direterek Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını, Kanun Kuvvetinde kararname ve Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması ihanetini yaptı.
Halkın gücünü yadsımakla kalmadı, halkın arasına katılarak öncülük etmeyi ‘’çatışma çıkar’’ korkusuyla reddederek, evinin mutfağında halka ulaşmayı seçti.
Ta başlarda bile Truva Atı olarak vurguladığım faili meçhul cinayetlerde payı olan, Siyasal İslamcı Ahmet Davutoğlu’nu ve Şeriat İslamilerin destekçisi Ali Babacan’ı CHP’ye en büyük zararı vermeleri için parlamentoya taşıdı.
Onunla yetinmedi, CHP’nin siyasal hasmı Zafer Partisine yönetimden gizleyerek iki önemli bakanlıkla MİT Başkanlığını verme yanlışını yapmıştı.
Ecevit’in emanetini koltuk karşılığı, satanı, Sinan Oğan’ı, Çelebileri, Desticileri tarihin utanç sayfalarına yazıldıkları için değer bile vermiyorum
Mustafa Kemal’i örnek alan Özgür Özel ve tüm olumsuz koşullara rağmen Kemalist ve CHP ilkelerine bağlı kadrosuyla yıllardır yüzde 25’e takılıp kalan CHP’yi birinci parti konumuna getirdi.
Cumhuriyetin savcısı olması gereken savcıların Önemli kararları veren Danıştay, Yargıtay, Sulh-Ceza yargıçlarının Tarikat Müridi olduğu için Ulus adına değil AKP ve Erdoğan adına karar verdiği
Ölülere bile AKP’ye oy verdiren, seçim bitmeden kural değiştiren, taşıma seçmenle iktidara oy verdiren sığınmacıların bile iktidara oy vermesinde sakınca görmeyen YSK’ya rağmen
CHP’yi birinci parti konumuna getiren Özgür Özel ve kadrosuna saldıran başta Kılıçdaroğlu ve bazı medya kalemşorları başta örneğini verdiğim Hasan Fehmi Güneş örneğini okusunlar.
Onlarca yıl sonra CHP’yi birinci parti yapan, Türkiye’nin neredeyse yüzde seksenini halkla birlikte kazanan:
Çoğunluğu geçlerle ve kadınlarla destan yazan Özgür Özel ve Kadrosunu rahat bırakın!
Yani ihsanınız, bilecenliğiniz sizde kalsın
Yeter ki Gölge Etmeyin!
YILDIZ AKALIN

(* 1) Gürcü kökenli bir ailenin çocuğu olarak 1934’te Akyazı’da dünyaya geldi[1] Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Nallıhan Cumhuriyet Savcılığı, Sakarya Mühendislik Akademisi Öğretim Görevliliği, Serbest avukatlık, Cumhuriyet Senatosu Sakarya Üyeliği (12 Ekim 1975 – 12 Eylül 1980), XVIII. ve XXII. dönem İstanbul Milletvekilliği ile İçişleri Bakanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır

(**2) Baykal, Cumhurbaşkanlığı beklerken AKP-FETÖ kumpasıyla CHP Genel Başkanlığından olmuştu.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.