1 Mayıs için Taksim’e izin yok, İstanbul’da toplu taşımaya kısıtlamalar getirildi

1 Mayıs için Taksim’e izin yok, İstanbul’da toplu taşımaya kısıtlamalar getirildi

ABONE OL
14:26 - 30/04/2024 14:26
1 Mayıs için Taksim’e izin yok, İstanbul’da toplu taşımaya kısıtlamalar getirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yarın İstanbul’da birçok yolun kapatılması, toplu taşımaya kısıtlama getirilmesi kararı verildi.

İstanbul Valiliği’nden bu sabah yapılan açıklamada, yarın için metro, tramvay, metrobüs ve deniz ulaşımına kısıtlama getirileceği belirtildi.

Açıklamada, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün ‘Bayram’ havasında kutlanabilmesi, şehrimizin huzur, güvenlik ve esenliğini olumsuz yönde etkileyebilecek davranışların önlenebilmesi amacıyla Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır” denildi.

Valiliğin açıklamasına göre, saat 05.30’dan itibaren Taksim’e ulaşımı engelleyecek şekilde, Vezneciler Zincirlikuyu arasında metro seferleri ve Tarlabaşı Bulvarı’ndaki otobüs seferleri çift yönlü olarak ulaşıma kapatılacak.

Kabataş Taksim ve Karaköy Tünel füniküler seferleri durdurulacak. Ayrıca Bağcılar-Kabataş tramvay hattının son durağı Topkapı istasyonu, Eminönü – Alibeyköy tramvay hattının (T5) son durağı Cibali istasyonu ve T6 Tramvay hattının ise son durağı Yenikapı istasyonu olacak. Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu Metrobüs durakları da çift taraflı olarak sefere kapatılacak.

Aynı sekilde, Şehir Hatları vapurları ve IDO feribotları Avrupa yakasından Anadolu yakasına yolcu ve araç taşıyacak ancak Anadolu yakasından Avrupa yakasına, Beşiktaş, Kabataş, Karaköy, Eminönü iskelelerine yolcu ve Sirkeci istasyonuna araç taşıyamayacak.

“Taksim Meydanı gösteri yürüyüşü için uygun değildir”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya dün, bu yıl bir konfederasyon ve bazı sendikaların 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için yazılı başvuruda bulunduğunu ve “Taksim’de buluşalım” çağrılarının sürdüğünü söyledi.

Yerlikaya, “Çok açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum, Taksim Meydanı, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında belirlenen ve ilan edilen, yer ve güzergahlar arasında değildir. Çünkü Taksim Meydanı ve çevresi, konumu itibarıyla toplantı ve gösteri yürüyüşü için uygun değildir. Araç ve yaya akışının çok yoğun olduğu bu bölge, güvenlik tedbirlerinin alınmasını zorlaştırdığı gibi kişi hak ve özgürlüklerinin korunmasında da ciddi riskler barındırmaktadır” diye konuştu.

Özel, Yerlikaya’yı aradı: “Gerekirse kefil olurum”

Bu arada CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı telefonla arayarak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün Taksim’de kutlanmaması yönündeki kararın gözden geçirilmesini istedi.

CHP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede Taksim’in ve 1 Mayıs’ın sembolik önemi olduğunu vurgulayan Özgür Özel, kutlamaların Taksim’de sorunsuz yapılması konusunda ana muhalefet partisi genel başkanı olarak kefil olduğunu, gerekirse CHP üyelerinin de 1 Mayıs günü görev yapabileceğini bildirdi.

VOA tarafından geçilen 1 Mayıs için Taksim’e izin yok, İstanbul’da toplu taşımaya kısıtlamalar getirildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 1 Mayıs için Taksim’e izin yok, İstanbul’da toplu taşımaya kısıtlamalar getirildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 1 Mayıs için Taksim’e izin yok, İstanbul’da toplu taşımaya kısıtlamalar getirildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Yunus Uslu

    Istanbul’u uzun yillardan beri gormedim. Ama milyonlarca insanin yasadigi ve calistigi ve ayrica milyonlarca ekonomik aktivitenin 24 saat devam ettigi vede binlerce insanin Anadolu’dan ve yurtdisinda geldigini dusunursek sehir icinde halk tararindan kullanila yerlerin siyasi amacli kullanima verilmesi hakli cikarilamaz sanirim.Ama aklima gelen cozum:1 mayis kutlamasi duzenlemek isteyen komiteye ve buna benzer toplumu ilgilendiren toplu eylemler icin uygen yer tahsis edilmesidir. Ornegin; Bir futbol stadyumu gibi. Olayi barisci ve toplumu bilgilendirici ve egitici bir biccimde yonetmek gerkir sanirim. Kalbinde insan sevgisi tasiyanlara…

    Yanıtla
    +0
    -0