2024 yaz seyahat trendleri: Türkiye zirvede

2024 yaz seyahat trendleri: Türkiye zirvede

ABONE OL
23:53 - 04/03/2024 23:53
2024 yaz seyahat trendleri: Türkiye zirvede
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Seyahat sektörü daha fazla paket tatil ve artan satışlar bekliyor: Daha erken rezervasyon yapanlar nedeniyle yüksek rezervasyon hacmi – Paskalya’da en çok tercih edilen destinasyon Mısır.

Bu yılın tatil sezonuna ilişkin beklentiler umut verici: Mevcut Tüketici Paneli Hizmetleri GfK anketine katılanların yüzde 25’i, bu yıl tatile 2023’e göre daha fazla veya önemli ölçüde daha fazla harcamak istediklerini söylüyor. Yüzde 79 (geçen yıla göre 2 yüzde puanı daha fazla) Almanlar tatil gezisi planlıyor. Memnuniyet verici: Yaz tatili için erken rezervasyon rezervasyonları geri döndü; 2024’te bu rezervasyonlar her zamankinden daha da güçlü olacak. “Almanlar seyahat etmek istiyor. Yaz tatilleri için paket tatillerin güvenliğine ve esnekliğine giderek daha fazla güveniyorlar. Organize seyahat eden Almanların sayısı artıyor” diyor Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, dünyanın en büyük seyahat fuarı ITB Berlin’in başlangıcında seyahat trendlerini özeterken.

Seyahat acenteleri ve çevrimiçi seyahat portallarındaki rezervasyon verileri, bir yıl öncesine kıyasla yüzde 24 daha fazla Alman vatandaşının yaz tatili için organize bir seyahat rezervasyonu yaptığını gösteriyor. Almanlar, yaz tatili rotalarına geçen sonbahardan bu yana, eskisinden çok daha erken karar veriyor. Erken rezervasyon yapanların geri dönmesiyle birlikte, Ocak ayı sonunda rezervasyon seviyesindeki paket veya modüler seyahat satışları, bir önceki yıla göre yüzde 30 daha yüksek. 2019 yazının rekoru yüzde 11 aşıldı ancak 2019’un misafir sayısına henüz ulaşılamadı. Şu anda hala Corona öncesi seviyenin yüzde 17 altında. Bu, Travel Data + Analytics’in (TDA) DRV için yaptığı değerlendirmelerin sonucudur. Analizler, seyahat acentelerinden ve tur operatörü ürünleri satan çevrimiçi seyahat portallarından alınan rezervasyon verilerine dayanıyor.

2024 yazında Türkiye ve Antalya bölgesi, en popüler uçak paketi tatil destinasyonları arasında İspanya’yı geçerek ilk sıraya yerleşti. Türkiye özellikle çocuklu ailelerin gözdesi. İspanya, yüzde 20’lik satış artışıyla Türkiye’nin hemen ardından ikinci sırada yer alıyor; İspanya’nın Mallorca adası, her zaman olduğu gibi, Alman tatilcilerin en çok tercih ettiği seyahat destinasyonlarından biri olmaya devam ediyor. TDA’nın değerlendirmelerine göre, İspanya’ya yapılan tüm yaz tatili rezervasyonlarının yaklaşık yarısı popüler Balear adasına gidiyor; önceki yıla göre yüzde 29’luk bir artış var. Ülke satış sıralamasında Yunanistan üçüncü sırada yer alırken onu Mısır ve Portekiz takip ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri yaz seyahati destinasyonu olarak önem kazanıyor ve 12. sıradan 9. sıraya yükseliyor.

2024 yazında en iyi 10 tatil destinasyonu (satışlara göre sıralama)

Türkiye

ispanya

Yunanistan

Mısır

Portekiz

İtalya

Tunus

Bulgaristan

Birleşik Arap Emirlikleri

Maldivler

(Tourexpi, resim: © Go Türkiye)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.