Ukrayna’dan Tahıl Sevkiyatı 1 Milyon Tonu Aştı

Ukrayna’dan Tahıl Sevkiyatı 1 Milyon Tonu Aştı

ABONE OL
00:00 - 28/08/2022 00:00
Ukrayna’dan Tahıl Sevkiyatı 1 Milyon Tonu Aştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna’dan yapılan tahıl sevkiyatı 1 milyon tonu aştı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sevkiyatın sürdüğü belirtildi.

Rusya’nın Ukrayna saldırılarının başlamasıyla birlikte Ukrayna tahıllarının dünya piyasalarına ulaşmasının sekteye uğramasına dair sorun Türkiye ve BM’nin arabuluculuğunda çözüldü. Bunun ardından başlayan sevkiyatın da bugün itibariyle 1 milyon tona ulaştığı açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, “Müşterek Koordinasyon Merkezinin çalışmalarıyla Ukrayna limanlarından sevk edilen tahıl miktarı 1 milyon 43 bin 286 tonu buldu. Bugün sabah saatlerinde 3 gemi daha sevkiyat için hareket ederken 1 Ağustos’tan bu yana toplam 103 gemi tahıl sevkiyatı için seyre çıktı. 103 geminin 57’si boş olarak Ukrayna’ya tahıl almaya giderken, 46 gemi de Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatı için hareket etti” ifadelerine yer verildi.

VOA tarafından geçilen Ukrayna’dan Tahıl Sevkiyatı 1 Milyon Tonu Aştı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna’dan Tahıl Sevkiyatı 1 Milyon Tonu Aştı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna’dan Tahıl Sevkiyatı 1 Milyon Tonu Aştı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.