UCLA’da polis Filistin destekçisi protestocuların kampını dağıtmak için müdahaleye başladı

UCLA’da polis Filistin destekçisi protestocuların kampını dağıtmak için müdahaleye başladı

ABONE OL
14:09 - 02/05/2024 14:09
UCLA’da polis Filistin destekçisi protestocuların kampını dağıtmak için müdahaleye başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Los Angeles’taki California Üniversitesi’nde (UCLA) polis Perşembe günü erken saatlerde kampüsteki barikatları kaldırdı ve Filistin yanlısı göstericilerin kampını dağıtmaya başladı. Polis müdahalesi, Filistin destekçisi göstericilerin UCLA kampüsündeki çadır kampına karşı göstericilerin saldırmasından yaklaşık 24 saat sonra geldi. Çarşamba günü yüzlerce protestocu, polisin dağılmaları yönündeki emirlerine uymamıştı.

Polis helikopterleri çadır kampının üzerinde gezinirken kamptakileri şaşırtmak ve sersemletmek için parlak ışık ve yüksek ses çıkaran flaşlar kullanıldı. Bu sırada kamptan “dün gece neredeydiniz” sloganlarının yükseldiği duyuldu.

UCLA’daki çadır kampına polis müdahalesi Perşembe erken saatlerde başladı.

Polis kampın kontrplak, palet, metal çit ve çöp konteynırlarından oluşan barikatını parçaladı ve göstericilerin çadırlarına doğru bir açıklık yarattı. Polis ayrıca gölgelikleri ve çadırları da sökmeye başladı.

Göstericiler çok sayıda polis memuruyla karşı karşıya gelirken şemsiyeleri kalkan olarak kullandı. Bazı protestocular, polisin göz yaşartıcı gaz ya da başka bir tahriş edici madde kullanması ihtimaline karşı arkadaşlarını su ile hazır olmaları konusunda uyardı.

Polis müdahalesi, UCLA yönetimi ve kampüs polisinin karşıt göstericilerin saldırısını durdurmak için saatlerce beklemesinden bir gece sonra gerçekleşti. Bu gecikme Müslüman öğrenciler ve California’nın Demokrat Partili Valisi Gavin Newsom tarafından kınandı.

UCLA kampüsüne çok sayıda polis müdahale etti.

Göstericiler Çarşamba öğleden sonra çadırlarının etrafındaki derme çatma bariyerleri yeniden inşa ederken eyalet ve kampüs polisi de onları izledi.

Kolluk kuvvetlerinin müdahalesi, saatlerce hoparlörlerden kamptaki göstericilerin dağılmaması halinde tutuklama tehdidinde bulunmasının ardından geldi.

Uluslararası haber ajansları, üniversitede gece boyu devam eden protestoyu canlı yayınladı.

Ajanslar, polisin kampüse konuşlandığını ve bazı protestocuların baret, gözlük ve maske taktığının görüldüğünü bildirdi. Canlı görüntülerde öğrencilerin kampüsü terketmeyerek, ellerinde Filistin bayraklarıyla “Filistin’e özgürlük”, “Buradan gitmiyoruz” gibi çeşitli sloganlar attıkları, kimi zaman da polisi yuhaladıkları görüldü.

Uluslararası haber ajansları protesto alanından canlı yayın yaptı.

Polis eylemcilere alanı boşaltmaları, aksi halde gözaltına alınacakları uyarısında bulundu.

UCLA’de dersler, Salı gecesi geç saatlerde kampta bulunanlarla çadır kente sopa ve direklerle saldıran bir grup maskeli karşıt gösterici arasında yaşanan şiddetli çatışmanın ardından bir günlüğüne iptal etmişti.

ABD genelindeki birçok üniversitede Filistin yanlısı protestolar sürerken, New York’taki Columbia Üniversitesi’nde de önceki akşam polis müdahalesi olmuştu. Polis, yönetim binasını işgal eden eylemcileri binadan çıkarmış ve onlarca kişi gözaltına alınmıştı.

ABD üniversitelerinde geçen ay başlayan Filistin yanlısı protestolarda, birçok okulda kamplar kuruldu.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, polisin Columbia ve New York City Üniversitelerinde yaklaşık 300 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Protestolarda öğrenciler, Gazze’deki savaşın son bulması çağrısında bulunarak, ABD yönetiminden İsrail’e desteğe son vermesini talep ediyor. Bazı üniversitelerde polis müdahaleleri yaşanırken, bazılarında ise eylemciler ile okul yönetimleri anlaşıyor.

Associated Press haber ajansı, 18 Nisan’dan bu yana ABD’deki 30 üniversitede 1600’den fazla kişinin gözaltına alındığını aktardı. Ülke çapındaki kampüs gösterileri, 17 Nisan’da Columbia Üniversitesi’nde başlamıştı.

VOA tarafından geçilen UCLA’da polis Filistin destekçisi protestocuların kampını dağıtmak için müdahaleye başladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. UCLA’da polis Filistin destekçisi protestocuların kampını dağıtmak için müdahaleye başladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan UCLA’da polis Filistin destekçisi protestocuların kampını dağıtmak için müdahaleye başladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.