Türkiye İsrail’in Gazze’deki Katar Kızılayı Binasını Hedef Almasını Kınadı

Türkiye İsrail’in Gazze’deki Katar Kızılayı Binasını Hedef Almasını Kınadı

ABONE OL
12:27 - 18/05/2021 12:27
Türkiye İsrail’in Gazze’deki Katar Kızılayı Binasını Hedef Almasını Kınadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye, İsrail ordusunun Gazze’de Katar Kızılayı Genel Merkezi binasını hedef almasını kınadı. Dışişleri bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sağlık kurumunun bombalanmasının şiddetlerkınandığı ifade edildi.

Açıklamada “Katar Kızılayı Derneği Gazze Genel Merkezi’nin 17 Mayıs 2021 tarihinde İsrail tarafından bombalanması ile Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani Hastanesi’nin zarar görmesine yol açan İsrail saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Uluslararası insancıl hukukun açık bir ihlali olan bu menfur saldırılar neticesinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, dost ve kardeş Katar Devleti ve halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Uluslararası kamuoyuna da çağrıda bulunulan açıklamada “Uluslararası toplumu İsrail’in ayrımsız ve orantısız güç kullanımına son verilmesi ve uluslararası hukuka riayet etmeye zorlanması için çabalarını artırmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

VOA tarafından geçilen Türkiye İsrail’in Gazze’deki Katar Kızılayı Binasını Hedef Almasını Kınadı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye İsrail’in Gazze’deki Katar Kızılayı Binasını Hedef Almasını Kınadı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye İsrail’in Gazze’deki Katar Kızılayı Binasını Hedef Almasını Kınadı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.