“Türk Ordusuna Desteğe Hazır Binlerce Savaşçı Var”

“Türk Ordusuna Desteğe Hazır Binlerce Savaşçı Var”

ABONE OL
11:49 - 30/05/2022 11:49
“Türk Ordusuna Desteğe Hazır Binlerce Savaşçı Var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Reuters haber ajansı, Suriyeli isyancıların Türkiye’nin Suriye’nin kuzey doğusunda kontrolü elinde bulunduran YPG-PYD’ye karşı olası bir askeri operasyonunda, Türk birliklerine katılmaya hazır olduklarını söylediklerini bildirdi.

İki üst düzey komutan, Türkiye’nin desteklediği Suriye Ulusal Ordusu’nun komutanlarına Türkiye’ye destek verilmesi emri verildiğini söyledi.

Suriyeli muhalif komutan Abdul Salam Abdul Razak Reuters’a yaptığı açıklamada, “Hazırlık bir veya iki gün içinde olabilir. Türk ordusunun yanında yer almaya hazır binlerce savaşçı var” dedi.

Türk ordusuyla irtibatı olan bir diğer üst düzey Suriyeli muhalif komutan ise, “askeri operasyonun yakın bir zamanda başlayıp başlamayacağının belli olmadığını, bir sonraki duyuruya kadar ertelenebileceğini” söyledi.

Reuters’a konuşan ve ismini vermeyen bir YPG kaynağı ise, “binlerce askerin bölgede yeniden konuşlandırıldığını ve askerlerin Kobani ile diğer tehdit altındaki kasabalara gönderildiğini” kaydetti. Kaynak, “Önümüzdeki birkaç günde tüm seçeneklere açık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada, “Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da yakında atmaya başlıyoruz. Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ise, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine olası bir operasyonunun bölgesel istikrara zarar verebileceği uyarısında bulunmuştu.

VOA tarafından geçilen “Türk Ordusuna Desteğe Hazır Binlerce Savaşçı Var” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türk Ordusuna Desteğe Hazır Binlerce Savaşçı Var” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türk Ordusuna Desteğe Hazır Binlerce Savaşçı Var” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.