23 Nisan Bayramı Heilbronn ‘da Coşkuyla kutlandı

23 Nisan Bayramı Heilbronn ‘da Coşkuyla kutlandı

ABONE OL
14:15 - 29/04/2024 14:15
23 Nisan Bayramı Heilbronn ‘da Coşkuyla kutlandı
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Heilbronn Okul Aile Birliği tarafında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl olduğu gibi, bu yılda havanın da sıcak olmasında yararlanan vatandaşlar doyasıya eğlenip çocuklarıyla birlikte 23 Nisan’ın anlamına uygun coşkuyla kutladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ülkede olduğu gibi, Almanya’nın Heilbronn kenti Frankenstadion ‘da vatandaşların ve çocukların katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliklerde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Törende, eski Württemberg bölgesi eğitimde sorumlusu ve iş insanı Burhan Uzun, Stuttgart Başkonsolosu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Ali Değirmendereli, STK Başkanları, iş insanları ve vatandaşlar katılımıyla gerçekleşti.

23 Nisan kutlamalarında söz alan Okul Aile Birliği Başkanı Aydın Ayaz, gelen konukları selamladı. Türkçe derslerinin önemine değinerek, şu ifadelerde bulundu:

” Türkiye Büyük Millet Meclisinin 104. yıl dönümü, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm dünya çocukların kutlu olsun” dedi.

ÇOCUKLARINIZI TÜRKÇE DERSLERİNE GÖNDERİN

Eğitim Ateşemiz Prof. Dr. Ali Değirmendereli`nin de katılımıyla gerçekleşen 23 Nisan Çocuk Bayramı, ” Çocuklarımızın Türkçe eğitimlerine aileler olarak önem verilmesi gerekiyor. Türkçe derslere çocuklarının katılmaları konusunda ailelere büyük görev düştüğünü vurguladı.

BELEDİYE MECLİS SEÇİMLERİNDE OYUNUZU İSTİYORUZ

9 Haziran 2024 tarihinde Heilbronn da gerçekleşecek plan Belediye Meclis seçimlerinde 40 aday olan Türk ve yabancı adaylar adına bir konuşma yapan iş insanı ve ASAP Holding Sahibi Gürsel Şen, etkinliğe katılan kalabalığa şu ifadelerde bulundu:

“Ne yazık ki, göçmen kökenlilere Heilbronn Belediye Meclisi’nde şimdiye kadar bir üyelik verilmedi. Biz de 9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak seçimlere en üst düzeyde hazırlıklarımızı yaptık. Belediye Meclisinin seçiminde bölgemizdeki kararlarda söz sahibi ve sizlerin oylarınızla güven inşaa edeceğiz “.

Öğretmenlerin eşliğinde 23 Nisan etkinliğinde sahne alan çocuklar kırmızı beyaz kostümleriyle göz kamaştırırken şiirler okudu, folklor ve halkoyunları gösterileri sergiledi. Günün geç saatlerine doyasıya eğlendiler. Frankenstein etrafına kurulan satış stantlar ı bir panayır dönüşerek vatandaşlar alışveriş ve Türk damak tadına uygun çeşitli yiyecek satışı gerçekleşti.

Temel IŞIK / HEİLBRONN

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.