Taleban’dan Uluslararası Kamuoyuna Mesaj

Taleban’dan Uluslararası Kamuoyuna Mesaj

ABONE OL
11:38 - 01/10/2021 11:38
Taleban’dan Uluslararası Kamuoyuna Mesaj
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Afganistan’da başkent Kabil’de denetimi ele geçirdikten sonra yönetimi devralan Taleban yönetimi uluslararası kamuoyuna sıcak mesajlar vermeye devam ediyor.

Son olarak Afganistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak atanan Taleban yöneticileri uluslararasu kamuoyuna diyalog taleplerini yineledi.

Taleban Sözcüsü Süheyl Şahin’in Twitter hesabından paylaştığı açıklamalarda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, diğer ülkelerle diyalog yoluyla sorunların çözümünden yana olduklarını dile getirdi.

Şahin mesajını paylaştığı Başbakan Yardımcısı Molla Abdülgani Baradar “Afganistan İslam Emirliği, dünya ülkeleriyle iyi ilişkiler kurmak istiyor. Bizimle sorunu olanlarla problemleri diyalog ve anlayış yoluyla çözmeye hazırız. Biz kimseye zarar vermek niyetinde değiliz ya da öyle bir politikamız yok. Afganistan barış ülkesi olacak” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Emir Han Muttaki de Taleban yönetiminin hem ülke içinde hem de dünyaya ilişkilerde yeni bir fasıl açmak ve iyi bir yönetim sergilemek arzusunda olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kabil’de diğer ülke temsilcileriyle biraraya geldi. İki Taleban yöneticisi de bu açıklamaları yabancı temsilcilere verdikleri yemekte yaptı.

VOA tarafından geçilen Taleban’dan Uluslararası Kamuoyuna Mesaj haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Taleban’dan Uluslararası Kamuoyuna Mesaj haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Taleban’dan Uluslararası Kamuoyuna Mesaj haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.