*** Sadi Arslan veda etti

*** Sadi Arslan veda etti

ABONE OL
22:21 - 13/09/2010 22:21
*** Sadi Arslan veda etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Sadi Arslan veda etti

Türkiye’nin Berlin Büyükelçiği Din Hizmetleri Müşaviri ve DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan, Almanya’daki görevine veda etti


Kendisi için düzenlenen veda programında döneminin muhasebesini yapan Sadi Arslan, bu dönemde çatı organizasyonu Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi’nin (KRM) kurulması ve Almanya’da dini cemaat statüsünün alınması için kurulan DİTİB Eyalet Birlikleri’nin çok önemli başarılar olduğunu söyledi. Sadi Arslan, ancak Müslümanların hala dini cemaat olarak tanınmamasının büyük bir eksiklik olduğunu kaydetti. Arslan, "Bu yüzden İslam din dersi hakkı verilmiyor. Bütün bunlar çözüm bekliyor." dedi.


Eski Müşavir Sadi Arslan onuruna Köln’deki MK Palast’da düzenlenen veda programına Türk ve Alman çok sayıda konuk katıldı. Veda programında KRM’nin önemli bir başarı olduğunu kaydeden Arslan, Müslüman kurum yöneticilerine "KRM’yi birlikte başardık. Almanya’daki Müslümanlar artık birlikte hareket edecek." diye seslendi.

Ankara’ya dönerek Diyanet İşleri Başkanlığı başmüfettişliğine başlayacak olan Sadi Arslan, DİTİB Genel Başkanlığı’nı Müşavir Prof. Dr. Ali Dere’ye devretmesi bekleniyor.

Yeni Müşavir Prof. Dr. Ali Dere, DİTİB Eyalet Birlikleri, DİTİB yönetim kurulu ve DİTİB çalışanları tarafından plaket ve ödül yağmuruna tutulan Sadi Arslan’da, 20 yıldır DİTİB’e hizmet veren DİTİB dernekleri yöneticilerine ödül verdi. Törende Arslan’ın halefi yeni müşavir Prof. Dr. Ali Dere ise, "Kendisi sürekli koşuşturması, dil öğrenme sevgisi gibi özellikleriyle tüm din adamlarımıza örnektir. Başlattığı hizmetleri sürdüren bir halef olacağım. Kendisinden destek sözü aldım. Hocam sizden bir çok şey öğrendik. Hizmetleriniz için teşekkür ediyorum." dedi.


(Cihan) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.