Reuters: “İsrail, Şam’daki yüksek güvenlikli bölgeyi vurdu”

Reuters: “İsrail, Şam’daki yüksek güvenlikli bölgeyi vurdu”

ABONE OL
12:56 - 21/02/2024 12:56
Reuters: “İsrail, Şam’daki yüksek güvenlikli bölgeyi vurdu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail’in, Suriye’nin başkenti Şam’da, İran kültür merkezlerinin de bulunduğu bir yerleşkeye düzenlediği füze saldırısında iki sivil öldü. İsrail’in son iki ayda Suriye’ye düzenlediği saldırılarda yarım düzineden fazla İran Devrim Muhafızı öldürülmüştü.

Suriye devlet medyası ve bir güvenlik kaynağı, İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’ın Kafr Sousa bölgesine yaptığı hava saldırısında iki kişinin öldüğünü bildirdi.

Suriye devlet televizyonunun aktardığı bir askeri kaynak, bugün TSİ 9:40 sularında gerçekleşen saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi ve ölenlerin sivil olduğunu belirtti.

Suriye devlet medyası tarafından yayınlanan görüntülerde çok katlı bir binanın yanmış yüzü görülüyor. Güvenlik kaynağı “saldırının amacına ulaşmadığını” söyledi.

Mahalle konutlara, okullara ve İran kültür merkezlerine ev sahipliği yapıyor ve güvenlik kurumları tarafından kullanılan büyük, sıkı korunan bir kompleksin yakınında yer alıyor. Bölge, Şubat 2023’te İranlı askeri uzmanların öldürüldüğü bir İsrail saldırısında hedef alınmıştı.

Reuters’a konuşan görgü tanıkları arka arkaya birkaç patlama sesi duyduğunu, seslerin okuldaki çocukları korkuttuğunu ve ambulansların bölgeye akın ettiğini söyledi. İsrail ordusundan ise konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

İran, Şam yönetiminin destekçisi

İran, Suriye’de yaklaşık 12 yıldır devam eden çatışmalarda Devlet Başkanı Beşar Esad’ın en büyük destekçilerinden biri oldu. Şam’a ve Lübnanlı grup Hizbullah’a verdiği destek, Tahran’ın bölge dışı askeri gücünü engellemek amacıyla İsrail’in düzenli hava saldırılarına neden oldu.

Bu saldırılar 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırıdan bu yana bölgede tırmanan gerilime paralel olarak arttı ve Aralık 2023’ten bu yana İsrail’in Suriye’ye düzenlediği şüpheli saldırılarda yarım düzineden fazla İran Devrim Muhafızı öldürüldü.

Kaynakların bu ayın başlarında Reuters’a verdiği bilgiye göre, bunun sonucunda Muhafızlar Suriye’deki üst düzey subaylarının sayısını azalttı ve buradaki hakimiyetlerini korumak için müttefik Şii milislere daha fazla güvenmeyi planladı.

Hamas’ın destekçisi olan İran, Lübnan, Yemen, Irak ve Suriye’den savaşa giren ve “Direniş Ekseni” olarak adlandırılan İsrail ve ABD çıkarlarına düşman grupları desteklese de çatışmanın dışında kalmaya çalışıyor.

VOA tarafından geçilen Reuters: “İsrail, Şam’daki yüksek güvenlikli bölgeyi vurdu” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Reuters: “İsrail, Şam’daki yüksek güvenlikli bölgeyi vurdu” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Reuters: “İsrail, Şam’daki yüksek güvenlikli bölgeyi vurdu” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.