QuantenSprung, CemSesion oldu

QuantenSprung, CemSesion oldu

ABONE OL
17:13 - 16/03/2024 17:13
QuantenSprung, CemSesion oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa’da fırtına gibi esen ve Solistliğini Erdal Cec’in yaptığı QuantenSprung orkestrası yeniden yapılanarak, CemSession adını aldı.

Konu ile ilgili konuşa Erdal Çec şu bilgileri verdi:

„ Yeni grubumuz CemSession, önceki grubumuz QuantenSprung’un müzikal derinliklerinden ortaya çıkıyor. Evet, yeni grubumuzun adı CemSession. Bir yandan İngilizce jam session ile kelime oyunu. Bu, birbirini tanımayan müzisyenlerin kendiliğinden bir araya gelerek bol miktarda doğaçlamayla birlikte müzik yapmaları anlamına geliyor. İkincisi, bizim için Cem ismi, Anadolu rockının büyük yaratıcılarından biri olan büyük idolümüz Cem Karaca’ya bağlıdır. Yeni müzik odağımız ise Anadolu ve Doğu rock olacağından yeni grubumuza CemSession adını verdik.

Bu, biraz da köklerimize döndüğümüz anlamına geliyor. İki Alman grup arkadaşımız Volker Otto (davul) ve Thomas Koestler (bas) ve uzun yıllardır arkadaşım Yağmur Utku (klavye) bu yeni fikri tereddüt etmeden kabul ettiler. Anadolu ve Doğu rock’ını tüm sahnelerde Alman, Türk ve uluslararası dinleyicilerle buluşturacağız.

CemSession’ın yeni müzikal sesini ve miksajını her gün duymuyorsunuz. Doğu’dan gelen Anadolu-oryantal, geleneksel sesler, Batı’dan gelen modern, Batı rock’ıyla güçlü bir şekilde birleşiyor. Grup üyelerinin 25 yılı aşkın sahne deneyimi var.

CemSession, Anadolu rock’ının efsane yıllarından 1960’ların sonlarından 1990’lara kadar Türkiye’den gelen şarkıların kendi yorumlarını temsil ediyor. “

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.