“Ortadoğu’daki Amerikan birliklerine yönelik tehditin tırmanma ihtimali artıyor”

“Ortadoğu’daki Amerikan birliklerine yönelik tehditin tırmanma ihtimali artıyor”

ABONE OL
21:35 - 22/10/2023 21:35
“Ortadoğu’daki Amerikan birliklerine yönelik tehditin tırmanma ihtimali artıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Üst düzey ABD’li diplomat ve savunma yetkilileri bugün yaptıkları açıklamalarda, ABD’nin Ortadoğu’daki askerlerine yönelik saldırılarda önemli bir artış ihtimali gördüklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD’nin İsrail- Hamas arasındaki çatışmanın yayılmasını görmek istemediklerini ve bölgedeki son ABD konuşlandırmalarının bunu önlemek için yapıldığını belirtti.

Blinken, NBC News’e, Cuma günü iki ABD vatandaşının serbest bırakılmasının ardından ABD’nin, 7 Ekim’de İsrail’e saldıran ve yaklaşık 1400 kişiyi öldüren Filistinli İslamcı grup Hamas’ın daha fazla rehineyi serbest bırakmasını umduğunu dile getirdi.

İsrail o günden bu yana, 2006’dan beri Hamas tarafından yönetilen, 2 milyon 300 bin kişiye evsahipliği yapan 45 km uzunluğundaki yerleşim bölgesi Gazze’ye ölümcül hava saldırılarıyla misilleme yaptı.

Filistinli yetkililer, İsrail’in hava saldırılarında 4 bin 700’den fazla kişinin öldüğünü söylüyor.

Austin uyardı: “Yapmayın”

ABC’nin “Bu Hafta” programına konuşan Austin de, “Potansiyel bir artış konusunda endişeliyiz. Aslında, bölgedeki birliklerimize ve halkımıza yönelik saldırılarda önemli bir artış ihtimali görüyoruz. Eğer herhangi bir grup veya ülke bu çatışmayı genişletmek istiyorsa, tavsiyemiz şudur: Yapmayın” dedi.

Washington, İran’a bağlı güçlerin bölgeyi alevlendirebilecek saldırılarını caydırmaya yardımcı olmak için son zamanlarda iki uçak gemisi, destek gemisi ve yaklaşık 2 bin Deniz Piyadesi dahil olmak üzere önemli miktarda deniz gücünü Ortadoğu’ya konuşlandırdı.

VOA tarafından geçilen “Ortadoğu’daki Amerikan birliklerine yönelik tehditin tırmanma ihtimali artıyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Ortadoğu’daki Amerikan birliklerine yönelik tehditin tırmanma ihtimali artıyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Ortadoğu’daki Amerikan birliklerine yönelik tehditin tırmanma ihtimali artıyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.