*** Nordenham’da Ramazan Bayramı kutlandı

*** Nordenham’da Ramazan Bayramı kutlandı

ABONE OL
00:41 - 16/06/2019 00:41
*** Nordenham’da Ramazan Bayramı kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Nordenham’da Ramazan Bayramı kutlandı

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinin Nordenham kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Selimiye Cami tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla ”Bayram Şenliği” düzenlendi

Kentin merkezinde düzenlenen şenliğe, Nordenham Belediye Başkanı Hans Francksen, DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Başkan Yardımcısı Ali Cengiz, Hannover Din Ataşeliğinden Fatih Sarıgül, bazı siyasetçiler, işadamları ve sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda Türk ve Alman katıldı.

nor-bay-senl-d.jpg

Selimiye Cami Derneği Başkanı İdris Aksüt, burada yaptığı konuşmada, düzenledikleri şenlikle İslam’ın değerlerini ve Türk kültürünü tanıtmak istediklerini belirtti.

Belediye Başkanı Francksen de şenliğe severek katıldıklarını söyledi.

ABD’de bir papazın Kur’an-ı Kerim’i yakma girişimine değinen Francksen, bu eylemin kabul edilemez olduğunu belirterek, ”Bu tür eylemleri tasvip edenler, yıllarca gerçekleştirmek istediğimiz uyum politikasına taş koyarlar. Huzur içerisinde yaşamamız için bu tür olaylara fırsat vermeyin” dedi.

nor-bay-senl-c.jpg

Francksen ayrıca, çocukların Almanca öğrenmeleri için okula başlamadan önce kreşe gönderilmesini tavsiye etti.

Şenlikte, Delmenhorst ”Del Turka” folklor grubu ile Selimiye Cami öğrencileri halk oyunları ile semazen gösterisi sunuldu.

Franckensen’e de üzerinde hat sanatı ile isminin yazıldığı bir tabak hediye edildi. (aa)

nor-bay-senl-b.jpg

Birol TAN – Bremen 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.