NİHAYET BAŞARI

ABONE OL
23:40 - 27/11/2020 23:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika’da başkan seçimi haberlerde Korona virüsü geçti. Demokratların adayı kazanınca biraz durum sakinleşir gibi oldu.

Dünya politikasında hâkim rolü üstlenen ABD ile gezegene barış gelir umudu var. Siyasette bir değişim olmaz belki, ama dilde düzelme olabilir. Yeni Amerikan Başkanı Joe Biden’in siyasi dili etik kurallarına uyar. Beyaz Saray’a girecek Bayan Dr. Jill Biden (69) öğretmen, maraton koşucusu ve büyük anne olduğu için dünya kadınlarına pozitif örnek olacaktır.

Covid19 ikinci dalga tüm Dünya’da yükselişte. Avrupa’da en iyi durum Almanya olmasına rağmen, kısıtlamada birçok işyerinin kapanması ekonomiye çok kötü etki ediyor.

Hayat durma noktasında iken, ilk aşı bulundu haberi büyük bir sevinç yarattı. Bu sevinç Almanya, Avrupa sınırlarını aştı, gezegenimizin en ücra köşelerine kadar uzandı.

Arkasından daha başka aşı bulunsa da ilki gibi insanlık tarihine geçemez. Önce Alman firması BioNTech olduğu için Almanya gurur duydu. Bilime, araştırmaya yatırım yapmanın anlamı ortaya çıktı. Özlem ve Uğur Türeci çifti Mainz Üniversitesi’nde ders veriyorlar. Aşıdan önce bilim dünyasında tanınmış profesör, öğretim üyeleri.

Uğur Türeci dört yaşında ailesiyle birlikte Almanya’ya göçmüş, Özlem Türeci Almanya’da Dünya’ya gelmiş.

Haklarında çok yazı yazıldı, söylendi. Biyografileri üzerinde durmak istemiyorum. Uğur Bey’i öğretmeni Liseye göndermek istemeyince, bir komşusu araya girip, böyle akıllı bir öğrencinin Almanca’yı daha iyi bilmediği için geleceği yanlış yönlendirilmesin, diyor. Okula gidip öğretmeniyle görüşüyor.

Zeki bir öğrenciye yol göstermiş oluyor. Bu yazımda konumun merkezine bu komşuyu koyuyor, ona kahraman, diyorum.

Almanya, göçmenlerin çocuklarına iyi davranmıyor, ayrımcılık yapıyor. Almanya’ya göçmeyen, ülkede doğanları da yabancı yapıyor. Adı Alman olmayan, dini, kültürü çoğunluk toplumundan başka olanlar, toplumda layık oldukları yerde olamıyorlar.

Bilhassa Türk kökenli toplum, sık sık seçimlerden önce gösterilen azınlık grubu teşkil ediyor. İslâm ve Türk karşıtlığı olunca sağdan oy alma telaşı var.

Buna benzer şikâyetler ülke sınırını aşıyor. Bu nedenle misafir işçi çocuklarının başarısı hem ülkeye hem de ülkede yaşayan Türk azınlığına adeta merhem etkisi yaptı.

Her türlü zorluğa rağmen başarıya ulaşan ikinci nesil, desteği ailesinden alıyor. Kendi gayret ediyor. Fakat bu komşu gibi yardım eden Alman vatandaşlar adsız kahraman olarak kalıyor.

Amerika’da polis şiddetiyle ölen genç, gezegeni ayağa kaldırdı. Ayırımcılığa uğrayan azınlık grupları seslerini yükseltti, bütün kıtalarda gösteriler yapıldı.

İnternette sosyal medyada açılan sayfalarda siyahi ve diğer göçmen kökenli insanlar uğradıkları haksızlıkları dile getirdi.

Kötülük akıldan iyilik kalpten çıkmaz. Almanların hepsi kötü olsaydı, biz Türk ve Türk kökenli Almanlar altmış yıldır bu ülkede yaşayamazdık.

Bu nedenle yeni bir sayfa açıp, göçmen çocuklarına yardım edenleri öne çıkarma zamanı, diye düşünüyorum.

Okul müdürüm Bayan Bieling beni ders saatinde arabasına alıp bana ev aramıştı. Adını unuttuğum bir öğretmen arkadaşım, şu anda kırk yedi yıldır oturduğum daire için dilekçesini geri almıştı, ki daire bana kiralansın.

Birlikte çalıştığım meslektaşlarımdan ve Luther Cemiyetinden çok yardım görmüştüm.

İkinci neslin yazdığı kitapları zevkle okuyorum. Kendilerine yardım edenleri de yazıyorlar.

Zayıf olan öğrencilerimi cezalandırmak yerine, iyi olan başaran öğrencilerimi ödüllendirmeyi prensip yapmıştım.

Haydi gençler, size yardım edenleri yazın. Sosyal medyada açacağınız sayfada başarınızı sağlayan Alman öğretmen, komşu, arkadaşları yazın, ki tarihe geçsin. Diğerlerine örnek olsun. Kaybettiklerimizi çok yazdık, şimdi bu ülkede kazandıklarımızı yazma zamanı.

Sosyal medya Facebook’da aşıyı ilk bulan Türeci çifti ile ilgili mezhep ve din kimliği tartışması yapanlara en iyi cevabı Mustafa Kemal Atatürk vermişti.

 Hayatta en hakiki kılavuz ilimdir. 

Lâik sistemi olan ülkede köken, dini, mezhebi bireyin özelidir. Sorulmaz, bu yönlerini ön plana çıkarmaları da yakışık almaz.

Hoşça kalın!

İlter Gözkaya-Holzhey

eMail: [email protected]

 

Bu konuda okuduğum makale:

Uwe Jean Heuser, Endlich İmmun?

DIE ZEIT, S. 1, 22.Nov.2020

 

 

 

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.