New York’ta ‘Silahtan Arındırma Yasası” Devrede

New York’ta ‘Silahtan Arındırma Yasası” Devrede

ABONE OL
13:14 - 02/09/2022 13:14
New York’ta ‘Silahtan Arındırma Yasası” Devrede
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York’ta tırmanan silahlı şiddeti önlemek amacıyla, geçtiğimiz Temmuz ayında Eyalet Meclisi’nde kabul edilen, “Silahtan Arındırılmış Hassas Bölgeler Yasası” bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Yeni yasa çerçevesinde kentin eğlence ve kültür merkezi olarak bilinen Times Meydanı, Broadway gibi turistik merkezlere çıkan onlarca sokak ve caddeyi kapsayan bölgeye ruhsatlı da olsa herhangi bir ateşli silahla girilemeyecek.

Ruhsatlı silah sahipleri kentte ayrıca, sağlık merkezleri, restoranlar, toplu taşıma araçları, oyun alanları, spor alanları, parklar, okullar, tiyatrolar, stadyumlar, kütüphaneler, hayvanat bahçeleri, her türlü kamuya ait ofis ve binalar, konser ve her türlü etkinliklerin düzenlendiği kapalı ve açık alanlara silahlarıyla giremeyecek.

“Silahla Girilemez” tabelaları kondu

Yeni yasa çerçevesinde, New York kentinde ilan edilen ‘silahla girilemeyecek hassas yerler’de sadece kolluk kuvvetleri ve askeri personel bundan muaf tutulacak.

Ruhsatlı silah sahipleri bu alanlara ateşli silahla girebilmeleri için New York eyaletine “makul gerekçe” sunmaları halinde verilecek özel izinle, silahsız hassas bölgelerde ateşli silahlarını taşıyabilecek.

New York’un kalbi olan bölgede bugünden itibaren uygulamaya giren yeni yasa çerçevesinde, “silahtan arındırılmış bölge”, “silahla girilemez” yazan uyarı tabelaları konuldu. Yeni yasanın ikinci bölümü Pazar günü yürürlüğe girecek. Pazar gününden itibaren New York’ta yarı otomatik silah satın alan herkesin yeni yasa çerçevesinde ruhsat alması gerekecek.

New Yorklular yeni silah yasasıyla ilgili eğitilecek

New York Belediye Başkanı Eric Adams, yeni silah yasası konusunda eğitim ve bilgilendirme için kapsamlı bir sosyal yardım planı başlattığını açıkladı. New York Belediye Başkanı Adams, emekli bir polis olarak, her zaman en büyük önceliğinin bu kenti evi olarak gören 8,8 milyon insanın tamamının güvenliğini sağalmak olacağını belirterek, “New York’un, Amerika’nın en güvenli büyük kenti olmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

Kamu Güvenliğinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Philip Banks, “Yasayı bilmemek, onu çiğnemek için bir mazeret değil. Herkese yeni silah mevzuatını ilgili öğretmekte kararlıyız” dedi.

New York Emniyet Müdürü Keechant L. Sewell, yasal ateşli silah bulundurmaya ilişkin yeni yasanın bugünden itibaren yürürlüğe girmesiyle birlikte kent polisinin silah şiddetine karşı daha güçlü bir şekilde mücadele edebileceğini, kentteki yasadışı silahların yakalanması ve mücadele edilmesiyle ilgili ellerinin daha da güçlendiğini ifade etti.

VOA tarafından geçilen New York’ta ‘Silahtan Arındırma Yasası” Devrede haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York’ta ‘Silahtan Arındırma Yasası” Devrede haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York’ta ‘Silahtan Arındırma Yasası” Devrede haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.