Netflix film şefi Stuber ayrılarak, kendi firmasını kuruyor

Netflix film şefi Stuber ayrılarak, kendi firmasını kuruyor

ABONE OL
10:36 - 23/01/2024 10:36
Netflix film şefi Stuber ayrılarak, kendi firmasını kuruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

190’dan fazla ülkede dizi, film ve oyun içeriği sunan dijital platform ve yapım şirketi Netflix dün yaptığı açıklamada, film şefi Scott Stuber’in kendi medya şirketini kurmak üzere Mart’ta ayrılacağını duyurdu.

Stuber’in yerine geçecek kişi belirlenmedi. Netflix’e 2017’de, şirket içinde üretilen orijinal film listesini genişletmek üzere katılan Stuber, Ocak 2023’te Netflix Film’in başkanlığına getirilmişti.

Netflix’ten önce Universal Studios’ta yöneticilik yapan Stuber, yaratıcı toplulukla olan bağlarını Alfonso Cuarón, Spike Lee, Greta Gerwig, Rian Johnson, Jane Campion ve Martin Scorsese gibi üst düzey film yapımcılarıyla ilişkiler kurmak için kullandı.

Onun liderliğinde Netflix, 2020’den 2022’ye kadar üç yıl üst üste Akademi Ödülleri’ne en çok aday gösterilen stüdyo oldu ve aralarında The Irishman, Roma ve The Power of the Dog’un da bulunduğu sekiz yapımla en iyi film adayı gösterildi.

Stuber Netflix’i, yeteneklerine çok güvendiği Rian Johnson’ın iki Knives Out devam filmi için 450 milyon dolar ve Russo Bros’un aksiyon filmi The Gray Man için 200 milyon dolar yatırmaya ikna etti.

Bloomberg News’ün haberine göre Stuber’in yeni girişimi Netflix için de projeler üretecek.

Netflix İçerik Direktörü Bela Bajaria, “Stuber’la birlikte çalışmaya devam etmek için yeni yollar bulmayı umuyorum” dedi.

Netflix’in bugün New York Menkul Kıymetler Borsası’nın açılmasıyla birlikte dördüncü çeyrek sonuçlarını açıklaması planlanıyor.

VOA tarafından geçilen Netflix film şefi Stuber ayrılarak, kendi firmasını kuruyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Netflix film şefi Stuber ayrılarak, kendi firmasını kuruyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Netflix film şefi Stuber ayrılarak, kendi firmasını kuruyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.