Mülteci kampına yönelik İsrail hava saldırısında can kayıpları

Mülteci kampına yönelik İsrail hava saldırısında can kayıpları

ABONE OL
13:15 - 19/11/2023 13:15
Mülteci kampına yönelik İsrail hava saldırısında can kayıpları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Filistin haber ajansı Wafa, Gazze’de Nuseyrat mülteci kampına yönelik İsrail hava saldırısında 13 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Hamas Cumartesi günü Birleşmiş Milletler okuluna düzenlenen hava saldırısında 200 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Han Yunus’a yönelik hava saldırısında da bir kadınla çocuğunun hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Bu arada Gazze’nin kuzeyinde bazı bölgelerde İsrail askerleriyle Hamas militanları arasında çatışmaların yaşandığı yönünde bilgiler geliyor.

İsrail son günlerde Gazze’nin güneyini hedef alacağının mesajını veriyordu.

İsrail kara harekatı başlarken de Gazze’nin kuzeyinde yaşayanlara güneye gitmeleri çağrısında bulunmuştu.

Gazze’nin kuzeyinde yaşayan binlerce kişi bölgenin güneyine gitmiş durumda.

İsrail baskını sonucu Batı Şeria’da da can kayıpları var. AFP, İsrail operasyonunda en az iki kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

İsrail’in Gazze’ye Cumartesi günü düzenlediği hava saldırılarında da çok sayıda kişi yaşamını yitirmişti.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Dairesi UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini de X platformundan yaptığı paylaşımda, “Gazze Şeridi’nin kuzeyinde binlerce yerinden edilmiş kişiyi barındıran bir başka UNRWA okulunda çok sayıda insanın öldürüldüğüne ve yaralandığına dair dehşet verici görüntüler geliyor. Bu saldırılar olağan hale gelemez, durdurulmalıdır. İnsani bir ateşkes daha fazla bekleyemez” ifadelerini kullanmıştı.

İsrail ordusu saldırıya ilişkin açıklama yapmazken, Hamas sözcüsü saldırıda 200 kadar kişinin öldüğü ya da yaralandığını söyledi.

Diğer yandan Cumartesi gerçekleştirilen hava saldırılarında da yaklaşık 50 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında 12 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği kaydediliyor. Yaşamını yitirenlerin önemli bir bölümü kadın ve çocuk.

VOA tarafından geçilen Mülteci kampına yönelik İsrail hava saldırısında can kayıpları haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Mülteci kampına yönelik İsrail hava saldırısında can kayıpları haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Mülteci kampına yönelik İsrail hava saldırısında can kayıpları haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.