“Kerkük yakınlarındaki ABD saldırısında 5 Iraklı silahlı grup üyesi öldü”

“Kerkük yakınlarındaki ABD saldırısında 5 Iraklı silahlı grup üyesi öldü”

ABONE OL
11:52 - 04/12/2023 11:52
“Kerkük yakınlarındaki ABD saldırısında 5 Iraklı silahlı grup üyesi öldü”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Iraklı üç güvenlik kaynağı, ABD’nin düzenlediğini düşündükleri bir hava saldırısında Kerkük’ün kuzeyinde İran’la bağlantılı Iraklı bir silahlı grubun beş üyesinin, ülkedeki ABD güçlerine roket atmaya hazırlandıkları sırada öldürüldüğünü söyledi.

ABD askeri yetkilileri yorum taleplerine henüz yanıt vermedi.

Bir ABD askeri yetkilisi günün daha erken saatlerinde, ABD ve uluslararası güçlerin Suriye’nin kuzeydoğusundaki Rumalin İniş Bölgesi’nde çok sayıda roketle saldırıya uğradığını, ancak herhangi bir can kaybı ya da altyapı hasarı olmadığını söyledi.

Washington’un Gazze bombardımanında İsrail’i desteklemesi üzerine 17 Ekim’den bu yana ABD güçlerine karşı 70’ten fazla saldırıyı Iraklı silahlı gruplar üstlendi.

Son İsrail-Hamas ateşkesi sırasında duraklayan saldırılar ateşkesin bozulması sonrasında yeniden başladı.

ABD Kasım ayında kendi güçlerine karşı saldırılar düzenleyen ve İran’a bağlı olduğunu söylediği silahlı gruplara karşı iki dizi saldırı düzenledi.

Bu saldırılarda hem Ketaib Hizbullah’ın hem de Irak’ın resmi güvenlik kurumu olan ve çoğu İran’la yakın bağları olan Şii Müslüman silahlı gruplardan oluşan Halk Seferberlik Güçleri’nin (Haşdi Şabi) üyesi olduğu tespit edilen en az 10 militan öldürüldü.

Irak hükümeti bu saldırıları, gerilimi tırmandırdığı ve Irak’ın egemenliğinin ihlali olduğu gerekçesiyle kınadı.

ABD’nin Suriye’de 900, Irak’ta ise 2 bin 500 askeri bulunuyor ve bu birliklerin, 2014’te yenilgiye uğratılmadan önce her iki ülkenin de büyük bir bölümünü ele geçiren IŞİD’in yeniden canlanmasını önlemeye çalışan yerel güçlere danışmanlık ve yardım etmeyi amaçladığı kaydediliyor.

VOA tarafından geçilen Iraklı güvenlik kaynakları:“Kerkük yakınlarındaki ABD saldırısında 5 Iraklı silahlı grup üyesi öldü” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Iraklı güvenlik kaynakları:“Kerkük yakınlarındaki ABD saldırısında 5 Iraklı silahlı grup üyesi öldü” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Iraklı güvenlik kaynakları:“Kerkük yakınlarındaki ABD saldırısında 5 Iraklı silahlı grup üyesi öldü” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.