KARANTİNADA BİRİNCİ GÜNÜM!

ABONE OL
22:22 - 28/11/2020 22:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sabah her şeye normal başladık. Kahvaltı tamam, günün geri kalanı nasıl geçecek planlaması filan yapılıyor.

Aklıma kek yapmak geldi, nereden geldiyse.

Un var, yağ var, süt var…Derken hazırlığa başladım, kırdım iki yumurtayı derin bir kaba üzerine de bir bardak toz şeker.

Beyazlaşıp köpürene kadar çırpacaksın yavaş yavaş. Her şey tamam da elektriği unutmuşum.

Elektrikler yok.

Aradım idareyi efendice sordum çıkan görevliye, “sabah 9 ile öyleden sonra 5 arası kestik. Bakım yapacağız “dediler.

15 katlı bina, kışın ortası ve elektrik yok hem de 8 saat. Birde “bakım “diyor! Sanki ben bakma demişim gibi. Bir tek bana baksa neyse, tüm caddeye bakım var yani elektrik yok.

Bak bakta, 4 saat bugün bak, 4 saatte yarın bak.

Hasta olsa makineye bağlı, ölür gider 8 saatte. Ambulans çağırsan yürüyerek çıkacak 15 kat, hastayı indirmeye dermanı kalmaz zaten.

Buzdolabında yiyecekler mi bozulmuş, yaşlılar 8 saat ne yapmış filan düşünen yok memlekette.

Kayseri de merkez ilçedesin güya ve yetkililer 8 saat bakım yapıyor ara vermeden. Üstelik bana karantinanın ilk günü henüz. İnsan önce bir alıştırır da sonra bakar neye bakacaksa.

Sıcak su olmaz, kalorifer kış günü nasıl yanar diyen yok. Jeneratörü varsa da 8 saatlik deposunda yakıt olur mu diyen hiç yok.

Birde beklentiyi yükseltmişsiniz, uçacak kaçacak her şey iyi olacak diye. Yerli uçak, yanında yerli otomobil dediniz. Olmadı birde elektrikli traktör çıktı başımıza. Şimdi traktörü alsak, şarj etmeye mahalle mahalle gezeceğiz elektrikli bir yer bulmak için.

AKP eski genel başkanı ve başbakanı “Biz bu toprakların insanlarının çoğalmasını ama aynı zamanda iş güç sahibi olmasını da istiyoruz. Eş lazım dediğinizde önce annenize, babanıza gideceksiniz inşallah onlar size hayırlı bir eş bulacak. Bulamazsa bize başvuracaksınız” diyeli kaç sene oldu ki. Aç karnımız doydu da çoğalmamızı istiyor başbakan.

İlk seçimlerde seçmen zorlasa “dört eşe” kadar taviz kopartabilir AKP’den bu gidişle.

Şimdi dört olur mu, yoksa üçe mi razı gelsek, olmadı üçün birini bari verseler diye beklenti içindeyken, kek malzemeleri kaldı mı tezgâhta.

Daha keki yapamıyoruz ……. Birde başka şeyler verseler hiç içinden çıkılmayacak gibi.

Neyse öğleden sonra 4’te elektrikler geldi. 7 saatte yırtık işten. Karantina sürecek yaklaşık bir on gün daha. İstediğiniz tarifler olur ise, editöre bildirin yardımcı olalım. Elektrikler kesilmez ise en kısa zamanda yazarız.

Fakat bu gerginlik yazılarımıza da yansıyacaktır. Karantina süresince siyasi büyüklerimize biraz fazla dokunursak, hastalığa versin. Aklı başında değil desinler.

Zaten aklımız başımızda olsa, yalakalıktan karnımızı doyuracak kadar bir gelir sağlardık!

Muhaliflikle ne işimiz olurdu ….

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.