*** İzmirli müzisyenler Bremen’i büyüledi

*** İzmirli müzisyenler Bremen’i büyüledi

ABONE OL
00:42 - 16/06/2019 00:42
*** İzmirli müzisyenler Bremen’i büyüledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

İzmirli müzisyenler Bremen’i büyüledi


İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları Almanya’nın Bremen kentindeki Waldau Tiyatrosu’nda konser verdi

Bremen ile İzmir arasındaki kardeş kentler kültür mübadelesi kapsamında European Musical Academy Bremen (EUMAC) topluluğu ile çalışma yapmak üzere Bremen’e gelen İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın üyelerinden Ozan Akkol, Simge Acunaz, Emre Sayari ile Ece Tokatlı Sayari’nin verdiği konsere Türkiye’nin Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy, muavin Konsolos Melih Tezel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Hacı Veli Bikirli, Bremen Kültür Senatörlüğünden Kültür Bölümü yöneticisi Martin Roeder ve Bremen-İzmir Kardeş Şehir Derneği Barbara Wulff, sivil toplum temsilcileriyle çok sayıda Türk ve Alman davetli katıldı.

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde ağırlıklı olarak ünlü bestecilerin eserlerini seslendiren İzmirli sanatçılar, ikinci bölümde ise EUMAC topluluğu ile birlikte İskoç Kraliçesi Mary Stuart’ın yaşamını konu alan Maria Stuart Müzikali’nden parçalar sundu.

izm-senf-ork-bren-kons-b.jpg

Konserin açılış konuşmasını yapan Waldau Tiyatrosu müdürü Thomas Blaeschke, Waldau Tiyatrosunun kültürler arası çalışan bir tiyatro olduğunu belirterek, "Amacımız, müzikle uyumu sağlamak. Her projeye açığız. Bu güzel çalışmamızı İzmir’de de yapmak isteriz" dedi.

Sanatçılara hediyeler veren Durusoy da, güzel bir kültür programının yapıldığını ifade ederek, ”Bremen’nin bir kültür kenti olması tartışmalamaz. Buna İzmir’in kardeşliği de eklenince daha güzel oluyor. Dileğim, her iki kentin ileride daha iyi projeler gerçekleştirmesidir" diye konuştu.

izm-senf-ork-bren-kons-d.jpg

Bremen Kültür Bakanlığı yetkilisi Roeder de konserde çok canlı bir kültürler buluşmasının yaşandığını, gençlerin bunu başarıyla gerçekleştirmesini çok güzel bulduğunu kaydetti.

Sanatçı Ozan Akkol da Bremen’e dört kez geldiğini söyleyerek, "Bremen’de olan bu kültür alışverişimiz, 2001 yılından beri devam ediyor. Mutluyuz ve her dönüşümüzde daha mutlu ayrılıyoruz. Umarım bu ilişkiler gelişerek devam eder" dedi. (aa)

Birol TAN – Bremen 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.