“İsrail sivil kayıpları en aza indirme çabasında başarılı değil”

“İsrail sivil kayıpları en aza indirme çabasında başarılı değil”

ABONE OL
13:48 - 17/11/2023 13:48
“İsrail sivil kayıpları en aza indirme çabasında başarılı değil”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail’in sivil kayıpları en aza indirme çabasında başarılı olmadığını söyledi, Hamas’ı suçladı.

Netanyahu, bu açıklamasını Amerikan CBS televizyonuna yaptı.

İsrail Başbakanı, “Herhangi bir sivil kayıp trajedi. Sivil kaybı olmamalı çünkü sivilleri riskli durumdan çıkarmak için her şeyi yapıyoruz. Hamas ise sivilleri riskli durumda bırakmak için her şeyi yapıyor” dedi.

Netanyahu, “Onlara bildiri dağıtıyoruz, cep telefonlarından arıyoruz ve terk edin diyoruz. Çoğu terk etti. Bu işi en az sivil kayıpla bitirmeye çalışacağız dedik ama maalesef başarılı değiliz” ifadelerini kullandı.

Gazze’de sağlık yetkilileri İsrail bombardımanında en az 11 bin 500 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtiyor. Hayatını kaybedenlerin 4700’den fazlası çocuk.

Bu arada Birleşmiş Milletler Gazze’ye yönelik yardım malzemesi dağıtımının Cuma günü yine durduğunu açıkladı.

BM Dünya Gıda Programı, Gazze’deki sivillerin açlık ihtimaliyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.

VOA tarafından geçilen “İsrail sivil kayıpları en aza indirme çabasında başarılı değil” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İsrail sivil kayıpları en aza indirme çabasında başarılı değil” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İsrail sivil kayıpları en aza indirme çabasında başarılı değil” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.