İsrail: “Hamas ateşkes teklifini reddetti”

İsrail: “Hamas ateşkes teklifini reddetti”

ABONE OL
18:49 - 14/04/2024 18:49
İsrail: “Hamas ateşkes teklifini reddetti”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ofisinin yayınladığı istihbarat servisi Mossad açıklamasına göre Hamas Gazze’de önerilen son ateşkes teklifini reddetti.

Açıklamada, teklifin reddedilmesinin Hamas’ın Gazze’deki şefi Yahya Sinwar’ın insani bir anlaşma ve rehinelerin geri dönüşünü istemediğini gösterdiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca İsrail’in Gazz’deki hedeflerini tüm gücüyle vurmaya devam edeceği ve 133 rehinenin dönmesi için bakılmamış taş bırakmayacağı belirtildi.

Hamas Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail ile Gazze Şeridi’nde önerilen ateşkes konusunda Mısırlı ve Katarlı arabuluculara yanıtını sunduğunu ve “kalıcı ateşkes” konusunda ısrar ettiğini açıklamıştı.

Ateşkes görüşmeleri 7 Nisan’da Kahire’de başladı ancak şu ana kadar ABD, Katar ve Mısırlı arabulucular tarafından sunulan plan üzerinde hiçbir ilerleme sağlanamadı.

Hamas, kalıcı ateşkes, İsrail ordusunun Gazze’den çekilmesi, yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalanların evlerine dönmesi, bölgeye yardım girişinin artması ve yeniden inşanın başlaması taleplerini yineledi.

Hamas ayrıca “iki taraf arasında ciddi ve gerçek bir esir değişimi anlaşması imzalamaya” hazır olduğunu söyledi.

VOA tarafından geçilen İsrail: “Hamas ateşkes teklifini reddetti” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail: “Hamas ateşkes teklifini reddetti” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail: “Hamas ateşkes teklifini reddetti” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.