İsrail: “Gazze’nin merkezini kuşattık”, Hamas: “Yoğun direniş var”

İsrail: “Gazze’nin merkezini kuşattık”, Hamas: “Yoğun direniş var”

ABONE OL
14:57 - 08/11/2023 14:57
İsrail: “Gazze’nin merkezini kuşattık”, Hamas: “Yoğun direniş var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail, “Gazze’nin merkezini kuşattığını” ve Hamas’ın üst düzey bir silah üreticisini öldürdüğünü açıkladı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne düzenlenen hava saldırılarında Hamas’ın üst düzey bir silah üreticisinin öldürüldüğünü ve saldırılarının Hamas’ın tünel ağını hedef aldığını kaydetti. Savunma Bakanı Yoav Gallant da birliklerinin “Gazze’nin kalbinde” olduğunu söyledi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hamas’ın önde gelen silah üreticilerinden Mahsen Ebu Zina’nın öldürüldüğü kaydedildi.

Filistin medyası ise Gazze’deki El Şati mülteci kampı yakınlarında Hamas militanlarıyla İsrail güçleri arasında çatışmalar yaşandığını bildirdi. Reuters her iki tarafın da savaşla ilgili iddialarını doğrulayamadı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ülkesinin tek bir hedefi olduğunu söyledi ve bunu “Gazze’deki Hamas teröristleri, onların altyapısı, komutanları, sığınakları, iletişim odaları” olarak açıkladı. Gallant, İsrail askerlerinin “Gazze’nin kalbinde” olduğunu kaydederek, “ordunun şehre kuzeyden ve güneyden saldırdığını” ifade etti.

İsrail ordusu sözcülerinden Tuğamiral Daniel Hagari ise, Hamas tarafından inşa edilen ve Gazze’nin altındaki yüzlerce kilometrelik tünel ağını yok etmek için patlayıcı cihazlar kullandıklarını söyledi. Hamas ise, İsrail’in tünellerde militanların ağır direnişiyle karşılaştığını bildiriyor.

Hamas’ın üst düzey yetkililerinden Gazi Hamad El Cezire kanalına yaptığı açıklamada, “İsrail ordusunun sivilleri öldürmek dışında bir şey yapmadığını ve askeri bir başarı elde edemediğini” dile getirerek, “Gazze yok edilemez ve Amerikalılar ile Siyonistlerin boğazında bir diken olarak kalacaktır” dedi.

Washington, İsrail’in ateşkesin Hamas’a askeri açıdan yardımcı olacağı yönündeki tutumunu destekliyor. Ancak ABD Başkanı Joe Biden dün yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu insani nedenlerle çatışmalara ara vermeye çağırdı.

Hamas’ın 7 Ekim’deki İsrail saldırılarında 1400 kişi hayatını kaybetti, 200’den fazla kişi de rehin alındı. Hamas’ın kontrolündeki Gazze’deki sağlık yetkilileri ise İsrail’in misilleme saldırılarında şimdiye kadar 4 bin 100’ü çocuk olmak üzere 10 bin 300 kişinin öldüğünü bildiriyor.

VOA tarafından geçilen İsrail: “Gazze’nin merkezini kuşattık”, Hamas: “Yoğun direniş var” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail: “Gazze’nin merkezini kuşattık”, Hamas: “Yoğun direniş var” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail: “Gazze’nin merkezini kuşattık”, Hamas: “Yoğun direniş var” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.