İran’da Susuzluk Protestolara Neden Oluyor

İran’da Susuzluk Protestolara Neden Oluyor

ABONE OL
18:05 - 16/07/2021 18:05
İran’da Susuzluk Protestolara Neden Oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran’da yaşanan su kesintileri halkı sokağa döktü. Ülkede son 50 yılın en kurak döneminin yaşandığı belirtiliyor.

İnternet ve sosyal medya platformlarına da yansıyan görüntülerde ülkenin güneybatı kesimlerinde halkın sokaklarda protestolar yaptıkları, yolları kapatarak lastikler yaktıkları görülüyor. Güvenlik yetkililerinin de halkı dağıtmaya çalıştığı bu esnada silah sesleri de duyulduğu belirtiliyor.

Asrejonoob adlı bir haber sitesinde yer alan görüntülerde yaşlı bir İranlı’nın “Devlet televizyonu bu söylediklerimizi haber yapsın ve susuzluktan telef olan büyükbaş hayvanlarımızı da göstersin” diyor.

Mayıs ayında İran Enerji Bakanı Reza Ardakanyan, son 50 yılın en kurak döneminin yaşandığını ifade etmiş ve bu yaz su kesintileri olabileceğini söylemişti.

Su kesintilerinin ülkede birçok bölgede aynı zamanda elektrik kesintilerine de neden olduğu belirtiliyor.

Bazı protesto gösterilerinde eylemcilerin “ Hamaney’e ölüm” ve “Diktatöre ölüm” sloganlari attıkları belirtiliyor. İran’da son haftalarda enerji sektöründe çalışanlar da daha iyi gelir ve çalışma koşulları nedeniyle protestolar düzenledi.

İran’da salgınla birlikte ABD’nin uyguladığı ambargolar ülke ekonomisinin iyice zora girmesine neden oldu. İran, Ortadoğu’da Corona virüsü salgınının en kötü vurduğu ülke oldu.

VOA tarafından geçilen İran’da Susuzluk Protestolara Neden Oluyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran’da Susuzluk Protestolara Neden Oluyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran’da Susuzluk Protestolara Neden Oluyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.