İran ve Suriye İlişkilerini Güçlendiriyor

İran ve Suriye İlişkilerini Güçlendiriyor

ABONE OL
22:33 - 23/03/2022 22:33
İran ve Suriye İlişkilerini Güçlendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan bugün Şam’ı ziyaretinde, Tahran’ın önceliğinin Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra değişen küresel sahnede stratejik bağları güçlendirmek olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan gazetecilere, İran’ın Suriye ile “aynı siperde” durduğunu ve Şam ile ilişkilerin en iyi aşamada olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan gazetecilere, “Stratejik bağlar konusunda konuşuyoruz, bugün ilişkilerimizin tüm boyutlarının yanısıra ekonomik ilişkiler konusu öncelikli” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mekdad, Ukrayna krizinin ve etkilerinin, her ikisi de Batı yaptırımları altındaki iki Orta Doğu müttefiki arasındaki görüşmelerin odak noktası olacağını söyledi.

Mekdad, “Ukrayna’daki Rus operasyonunu takiben gerçekleşen önemli gelişmelerin ardından bu görüşmeleri yapıyoruz ve bu gelişmelere yönelik ortak tutumlarımızı ele alacağız” diye ekledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esat, 2011 yılında demokrasi yanlısı protestolar ile başlayan Suriye iç savaşının gidişatını, İran destekli milislerin yardımıyla ve Moskova’nın 2015 yılındaki askeri müdahalesiyle değiştirmeyi başardı.

İran, Suriye’deki askeri konumunu pekiştirdi. İran destekli Şii milisler, Suriye’de bazı askeri üslere sahip. Bu üsler, Tahran’ın etkisini aşındırmak isteyen İsrail’in saldırılarının sıkça hedefi.

Tahran’ın Suriye’de ekonomik etkisi son yıllarda arttı. Tahran, Esat hükümetine kredi sağladı ve ülkede kazançlı iş sözleşmeleri edindi.

VOA tarafından geçilen İran ve Suriye İlişkilerini Güçlendiriyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran ve Suriye İlişkilerini Güçlendiriyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran ve Suriye İlişkilerini Güçlendiriyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.