İran ve Lübnan çatışmaların büyümesini istemiyor

İran ve Lübnan çatışmaların büyümesini istemiyor

ABONE OL
20:54 - 10/02/2024 20:54
İran ve Lübnan çatışmaların büyümesini istemiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran Dışişleri Bakanı, İsrail’in Gazze saldırıları devam ederken çatışmaların ve savaşın bölgeye yayılması arayışında olmadıklarını söyledi. Dışişleri Bakanı benzer şeklinde Lübnan’ın da bu şekilde bir niyeti olmadığını belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Beyrut’ta mevkidaşı Lübnan Dışişleri Bakanı’yla birlikte düzenledikleri ortak basın toplantısında konuştu.

Emir Abdullahiyan açıklamasında “İran ve Lübnan olarak, savaşın bir çözüm olmadığını ve bizim hiçbir zaman savaşın yayılmasını istemediğimizi belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Lübnan’da İran destekli Hizbullah grubu Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracını ele geçirdiklerini açıkladı.

Açıklamada, söz konusu insansız hava aracı Skylark’ın Lübnan hava sahası üzerinde ele geçirildiği ve iyi durumda bulunduğu belirtildi.

Skylark insansız hava araçları İsrail tarafından geliştirilmiş ve İsrail ordusu tarafından gözlem amaçlı olarak kullanıldığı biliniyor.

VOA tarafından geçilen “İran ve Lübnan çatışmaların büyümesini istemiyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İran ve Lübnan çatışmaların büyümesini istemiyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İran ve Lübnan çatışmaların büyümesini istemiyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.