İran: Dağlık Karabağ konusunda kendi barış planımızı hazırladık

İran: Dağlık Karabağ konusunda kendi barış planımızı hazırladık

ABONE OL
09:00 - 07/10/2020 09:00
İran: Dağlık Karabağ konusunda kendi barış planımızı hazırladık
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, Tahran’ın Dağlık Karabağ’daki krize dair kendi barış planını hazırladığını söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Hatipzade, Tahran’ın barış planının “Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne saygı ve işgal altındaki kentlerden askeri güçlerin çekilmesine” dayandığını söyledi.

Hatipzade “İran, Azerbaycan ve Ermenistan’la ve bölgedeki hükümet ve komşularla istişare içinde izlenecek bir plan hazırladı. Son haline getirilmekte olan bu plan çerçevesinde bu savaşı mümkün olan en kısa sürede sona erdirebilmeyi umuyoruz” dedi.

Bakanlık sözcüsü, ülkesinin Dağlık Karabağ’daki çatışmaları yakından ve dikkatle takip ettiğini belirttiği açıklamasında Tahran’ın çatışmaların durması için her türlü çabayı göstermeye hazır olduğunu kaydetti.

Öte yandan Hatipzade çatışmalar sırasında İran’ın sınırlarına yönelik herhangi bir tacizi tolere etmeyeceklerini de dile getirdi.

soL haber portalı tarafından geçilen İran: Dağlık Karabağ konusunda kendi barış planımızı hazırladık haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran: Dağlık Karabağ konusunda kendi barış planımızı hazırladık haberi web sayfamıza otomatik olarak SOL haber sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran: Dağlık Karabağ konusunda kendi barış planımızı hazırladık haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.