Irak Hizbullahı’ndan ABD’ye tehdit

Irak Hizbullahı’ndan ABD’ye tehdit

ABONE OL
01:06 - 10/12/2023 01:06
Irak Hizbullahı’ndan ABD’ye tehdit
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Irak’ta Hizbullah’ın kolu olan Ketaib Hizbullah yani Hizbullah Tugayları olarak bilinen grup, ülkedeki ABD üslerine yönelik yeni saldırı tehdidinde bulundu.

Örgüt son olarak Bağdat’taki ABD Büyükelçilik binasına yönelik saldırıyı üstlenmedi ancak açıklamasında Büyükelçilik binasını ülkedeki saldırıların planlana merkezi olarak nitelendirdi.

Örgütün yetkililerinden biri olan Ebu Ali El-Askeri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD elçilik binasını Büyükelçilik olarak görenleri işbirlikçi ve itaatkar olmakla suçladı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Cuma günü Irak Başbakanı Sudani’yle yaptığı telefon görüşmesinde Irak Hizbullahı’nı saldırıdan sorumlu tuttu ve ABD’nin karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu dile getirdi.

ABD’li yetkililer Ekim ayının ortalarından bu yana Irak ve Suriye’deki ABD üsleri ve diplomatik misyonlarına yönelik 80’den fazla saldırı rapor edildiğini belirtiyor. ABD’nin İsrail’in Gazze saldırılarına destek vermesiyle birlikte saldırılar ve saldırı girişimlerinde artış oldu.

Hizbullah Tugayları da Ekim ayının ortasından bu yana ABD hedeflerine yönelik 11 saldırıda bulunduklarını açıkladı.

Irak hükümeti de Cuma günü Bağdat’taki ABD Büyükelçilik binasına yönelik saldırıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Hizbullah Tugayları’ysa Irak ordusunu da Amerikan güçleriyle işbirliği yaomakla suçladı ve onların da ABD’nin suçlarına ortak olduğunu ileri sürdü.

ABD’nin hali hazırda IŞİD’le mücadeleye destek ve danışmanlık amacıyla Irak’ta yaklaşık 2 bin 500 askeri personeli bulunuyor.

VOA tarafından geçilen Irak Hizbullahı’ndan ABD’ye tehdit haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Irak Hizbullahı’ndan ABD’ye tehdit haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Irak Hizbullahı’ndan ABD’ye tehdit haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.