İmamoğlu: 'YSK'yı Kınıyorum'

İmamoğlu: 'YSK'yı Kınıyorum'

ABONE OL
13:47 - 07/05/2019 13:47
İmamoğlu: 'YSK'yı Kınıyorum'
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ramazan ayının “kucaklaşma” ayı olduğunu belirten İmamoğlu, “Biz kucaklaşacağız dedik. İlk günden itibaren kucaklaşmayı anlattık. Bizim için siyasi partiler araçtır, amaç bu millete hizmet etmektir dedik” ifadesini kullandı.

“Biz bu ülkede kul hakkı yenilsin istemiyoruz” diyen İmamoğlu, kendisini desteklemeye gelen kalabalığa hitaben özetle şunları kaydetti:

“Ben bütün siyasi partilere oy vermiş herkesin oyunu istiyorum. Hem de yürekten. Yola çıktığımızda medya ve devletin hiçbir imkanı yoktu. Bizim yanımızda siz vardınız, halk vardı. Hala var.

Biz bu seçimi milyonlarca insanın alın teriyle kazandık. Alın terinin en büyük şahidi sizlersiniz.

Kazandığımız bu seçimi elimizden almaya, emeğimizi çalmaya çalıştılar. İşbirlikçi Anadolu Ajansı’nın utanmaz yöneticileri 12 saat bilgi paylaşamadılar. Yüzyılın medya rezilliğini yaşattılar bize. Memleket için kurulan Anadolu Ajansı’nı kendi çıkarlarına kullandılar. Asla vazgeçmeyin. O gece demokrasimize ihanet etmek isteyenler gecenin bir vakti saat 10’da 3 bin oyla kazandık diye açıklama yaptılar. Tam bir komedi. Yerinizde olsam kahkaha atarım. Bu adamların gülünecek hali var. Vallahi gülün.

Günün sonunda 31 Mart’tan sonra akıllarındaki tüm şeytanlıkları kendileri kazanamayınca gerekçe olarak ürettiler. Her ürettikleri gerekçe çürüdü. Neden biliyor musunuz? Biz o akşam bu kadar kararlı olmasaydık, sabah günün kör vaktinde 31 Mart’ın 1 gün sonrasında atı alan Üsküdar’ı geçti diyeceklerdi. Dedirtmedik.”

İmamoğlu, ilkelerinden asla taviz vermediklerini ve vermeyeceklerini vurgularken, “Bu ülke demokrasi ve Cumhuriyet için son anına kadar mücadele edecek 82 milyon vatanseverle dolu” ifadesini kullandı.

“YSK’yı kınıyorum”

Ekrem İmamoğlu, “YSK’yı farklı itiraz ve gerekçelerle etki altına almaya ve tehdit etmeye başladılar. Buna boyun eğdiler. YSK’yı kınıyorum” diye konuştu.

İmamoğlu şöyle devam etti:

“YSK karar açıklıyor, efendim neymiş sandık kurullarına yapılan olağanüstü itiraza göre seçimi iptal etmişmiş. Aynı kurulla Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçtin. Aynı kurullarla anayasa değişti. O zaman anayasa da şaibelidir, cumhurbaşkanlığı seçimi de. İstanbul seçimlerinin anamın ak sütü kadar helal olduğunu biliyorum. Bu millet bizi seçmiştir.”

İmamoğlu, “Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek. Gençliğimiz var. Biz adalete susamış, demokrasiye inancı tam Türk gençliğiyiz. Bu milletin demokrasisine kimse engel olamaz. Bu ülkede karar vericiler gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler ama biz asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

“Bu yolu yürürken ben yalnız yürümeyeceğim, 16 milyon İstanbullu’yla yürüyeceğim. Toplumun tamamının vicdanı bizimle.

Demokrasimizi, Cumhuriyetimizi bu şehrin dünyaya olan itibarını ayaklar altına almak isteyenler olabilir. Ama biz bu milletin evlatları, 82 milyon insan bu değerleri bir avuç insana yok ettirmeyecek.

Bizden kavga bekleyenler, huzursuzluk umanlar, bizden bu ülke adına birtakım unsurlar üzerinden kendi emellerine dönük hareketler bekleyenleri şaşırtacağız.

Demokrasi adına mücadelemizi hep birlikte yapacağız. Yarın Ankara’ya giderek Genel Başkanımla buluşacağım, ittifak partilerimizle konuşacağız. Türkiye, İstanbul ve demokrasimiz için en doğru kararı vereceğiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Ben özellikle siyasi geçmişi düşünceleri ne olursa olsun bütün İstanbullu dostlarımdan ellerini vicdanlarına koyup düşünmelerini istiyorum.

“Artık konuşma vakti”

Buradan sesleniyorum. Sanatçıymış konuşamazmış. Konuşacak. İş adamıymış konuşamazmış. Konuşacak. Artık konuşma vakti.

Artık Büyükşehir’de israf yok dedim. Onun için beğenmediler. Artık kişilere, gruplara, partilere, derneklere, vakıflara, cemaatlere yer yok dedim.

Sizden isteğim komşularınızla, arkadaşlarınızla yapılan bu haksızlığı anlatmaya bu akşam başlayın.

YSK’da haince kararı alanlara sesleniyorum. Ben buradan verdiğim mesajlarla onların bile çocuklarının, torunlarının hayatlarını kurtaracağım.

Türkiye’nin ekonomik olarak düştüğü durumu, Türkiye’nin itibarsızlaştığı durumu örtbas etmek ve pisliklerini temizlemek için bir karar aldırmış olabilirler. Ama biz güler yüz, umutla ve sevgiyle hakkımızı söke söke demokrasiyle alacağız.

Bu şehrin insanlarının ahlakına güveniyorum. Hep birlikte kazanacağız göreceksiniz. Ben diğer partilere oy vermiş ve hatta görev almış insanlara, yöneticilerine sesleniyorum. Onları düşünceye ve bize yapılan adaletsizlik karşısında yanımızda yer almaya çağırıyorum.

“Her şey çok güzel olacak”

Her şey çok güzel olacak. Sakın güler yüzünüzü ve yüreğinizdeki umudu kaybetmeyin.

Bu yanlış kararların altına imza atan, yargıyı tehdit eden insanları Allah’a havale ediyorum. Ben bu mücadelemi de sizlere emanet ediyorum.”

Ekrem İmamoğlu konuşmasını “Başaracağız. Her şey çok güzel olacak” sözleriyle tamamladı.

İstanbul’da gösteriler

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerini yenileme kararı, İstanbul’da gece boyunca protesto edildi. Göstericiler sivil giyimli polislerle çatıştı. Polis Kadıköy’de göstericilere karşı barikat kurdu.(VOA)

ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.