İmamoğlu: ‘‘Boş İşlerle Uğraşmasınlar’’

İmamoğlu: ‘‘Boş İşlerle Uğraşmasınlar’’

ABONE OL
21:35 - 21/09/2022 21:35
İmamoğlu: ‘‘Boş İşlerle Uğraşmasınlar’’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davası 11 Kasım’a ertelendi.

Davanın ilk beş duruşmasına giren ancak 1 Haziran’daki duruşmada beklentilerin aksine karar vermeyerek avukatların tanık dinlenmesi talebini kabul eden hakim Hüseyin Zengin’in Samsun’a atanmasının ardından, tanıkların dinlenmesine yönelik tebligatın yapılmadığı ortaya çıktı.

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ne atanan hakim Mehdi Komşul, bir sonraki duruşmada üç tanığın dinlenmesi yönünde ara karar verdi.

Günaydın: ‘‘Mahkemenin bir an önce karar vermek istediği anlaşılıyor’’

Duruşma sonrası CHP Parti Meclisi üyesi Avukat Gökhan Günaydın, hakimin bir an önce karar verme amacı taşıdığını söyledi.

VOA Türkçe’nin ulaştığı Günaydın, ‘‘Yeni hakim tanıklara tebligat yollanmadığı yönündeki görüşümüzü haklı bulunca davayı erteledi. Ancak önce 15 Ekim’e sonra 20 Ekim’e ertelemek istedi. Bizim mazeretlerimiz olunca 11 Kasım tarihi oluştu. Bir an önce karar vermek istediği anlaşılıyor. Ancak teknik olarak ve usulen 11 Kasım’da karar çıkmaması gerekiyor. Zaten eğer o gün karar vermek isterlerse biz yeniden süre isteyeceğiz’’ dedi.

Mahkeme ne karar verebilir?

Ekrem İmamoğlu hakkında 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Eğer mahkeme iki yıl ve üzerinde ceza verirse, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na siyaset yapma yasağı gelecek.

Ancak bu siyaset yasağının kesinleşmesi için önce bir üst mahkeme sonra da istinaf mahkemesi ile Yargıtay’ın cezaları onaylayarak hükmün kesinleşmesi gerekiyor.

İmamoğlu: ‘‘Bir an önce bu defteri kapatsınlar isterim’’

Duruşmaya katılmayan Ekrem İmamoğlu, erteleme kararını İstanbul Erkek Lisesi’ne yaptığı ziyaretin çıkışında gazetecilerden öğrendi.

Burada gazetecilere değerlendirmelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘‘Olmaması gereken bir dava süreci yaşanıyor. Delillerin dinlenmesi, şahitlerin dinlenmesi süreçleriyle Kasım’a uzatılmış ama zaten ne yazık ki olmaması gereken bir dava sürdürülüyor. Boş işler bunlar. Dolu iş burası işte; çocuklar, gençler, gelecek, yaşam, hayat. Bunların üreteceği şeyler. Mesele bu. Diğeri boş. Boş işlerle uğraşmasınlar. Bir an önce bu defteri kapatsınlar isterim. Şu gençlere bakın, esas gerçek burada’’ diye konuştu.

 

‘‘Eziyet, zulüm burada yapılanlar başka bir şey değil; korkuyorlar, korkacaklar’’

İstanbul polisi, duruşmanın görüleceği Kartal Adliyesi önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Kartal Kaymakamlığı’nın Kartal ilçesinde her türlü toplanma ve yürüyüşü yasaklama kararı sonrası adliye bahçesine ve çevresine mahkemeye çağrılan kişiler ve avukatlar dışında kimseyi sokmadı.

Çevre yolu ve bağlantı yollarında uzun süre trafik keşmekeşi yaşandı. Adliye önüne gelen partililer ve İstanbullular ise Kartal merkeze yakın Neyzen Tevfik parkına yönlendirildi.

Bu karara itiraz eden mali müşavir Galip Özeren ‘‘Ekrem İmamoğlu’nu desteklemek için bu haksızlığa karşı olduğum için buraya geldim. Fakat içeri alınmıyoruz. Ancak davası olan içeri girebilir diyor, polis. Devlet emri vermiş polis de emir kulu uyguluyor. Buradan destekliyoruz. Bu ülke demokratik laik bir ülkedir. Biz de kendi haklarımızı sonuna kadar savunacağız’’ dedi.

İmamoğlu’na destek vermek için gelenlerden Kibare Kaya da ‘‘Korkuyorlar, korkacaklar. Ekrem İmamoğlu kendisini aslanlar gibi savunuyor. Biz de destek için buradayız. Eziyet, zulüm burada yapılanlar başka bir şey değil’’ diye konuştu.

Muharrem Erkek: ‘‘Adliyenin çevresinde kuş uçurtmuyorlar, bu korkunuz niye?’’

Polisin Kartal Adliyesi ve etrafını yasaklamasının ardından Beşiktaş ve Kartal belediye başkanlarının görüşmeleri sonrası Neyzen Tevfik parkında toplanan kalabalık, Nazım Hikmet’in ‘‘güzel günler göreceğiz çocuklar’’ şiirinden bestelenen şarkı eşliğinde kararın verilmesini beklediler.

Karar sonrası toplanan grubun yanına giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, polisin çevrede bir nevi olağanüstü hal ilan ettiğini söyledi.

Erkek, ‘‘Aslında bu davada Ekrem İmamoğlu değil İstanbul’un, İstanbul halkının iradesini yargılıyorlar; ama biz biliyoruz ki, İstanbul’u kazanan Türkiye’yi de kazanacak. 85 milyon kazanacak. Hep birlikte demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inanan milyonlarla birlikte demokratik hukuk devletini tesis edeceğiz. Şu çevrenize bir bakın. Sanki Kartal’da olağanüstü hal ilan edilmiş. Adliyenin çevresinde kuş uçurtmuyorlar, bu korkunuz niye?’’ dedi.

‘‘Türkiye’de psikolojik iktidar el değiştirdi. Siyasi iktidarın el değiştirmesi için seçime kadar ‘ya sabır’ çekiyoruz’’

CHP grup başkan vekillerinden Engin Altay da, Kartal Meydanı’nda yaptığı açıklamada, “Bugün Bay Kemal Ankara’da, İmamoğlu İstanbul’da diz çökmeden doğru bildikleri yolda yürüyebiliyorlarsa arkalarında sizler olduğunuz içindir. Hiçbirimiz bu haramilerin karşısında diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, biz bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz’’ dedi.

Bir diğer grup başkan vekili Özgür Özel ise ‘‘Görüyorsunuz, Türkiye’de psikolojik iktidar el değiştirdi. Siyasi iktidarın el değiştirmesi için seçime kadar ‘ya sabır’ çekiyoruz. Örgütümüzün, sizlerin gücüyle bu korku imparatorluğunu yenip Cumhuriyet’in ikinci yüz yılında bu ülkeyi bir kez daha kurtarıp cumhuriyeti, demokrasiyi bir kez daha kuracağız’’ ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu karara tepki gösterdi. Kaftancıoğlu ”Resmi yazıyla, adliyeye girmek, davayı takip etmek ve adliye çevresinde bulunmayı yasaklamak ne demek? Korkmayın biz halkız ve haklıyız ve elbette kazanacağız. 16 milyon kazanacak, 85 milyon kazanacak” dedi.

VOA tarafından geçilen İmamoğlu: ‘‘Boş İşlerle Uğraşmasınlar’’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İmamoğlu: ‘‘Boş İşlerle Uğraşmasınlar’’ haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İmamoğlu: ‘‘Boş İşlerle Uğraşmasınlar’’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.